Seria întâlnirilor informale din mediul rural, dintre localnici, conducerea administraţiei publice judeţene şi şefi ai unor instituţii deconcentrate, organizate la iniţiativa preşedintelui Consiliului judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a continuat duminică în localităţile Şieuţ, Budacu de Jos, Cetate şi Dumitriţa.

Spectrul discuţiilor a fost unul larg, de noutăţile legislative şi facilităţile oferite de Casa de Pensii, până la depunerea cererilor pentru măsuri de sprijin la APIA.

 

O noutate pe care o pot fructifica fermierii din judeţ o constituie plata redistribuită. Astfel, utilizatorii de teren care pot face dovada că utilizează (nu e neapărat să fie proprietari), o suprafaţă de teren între 5 şi 30 de hectare, vor obţine o plată a subvenţiei cu 47 de euro mai mare pentru fiecare hectar utilizat. Dovada utilizării terenului se poate face în urma înregistrării în registrul agricol al localităţii şi a obţinerii unei adeverinţe, care să atesta la APIA acest fapt.

Pentru orice informaţii suplimentare, poate fi obţinută asistenţă din partea funcţionarilor APIA Bistriţa-Năsăud la numărul de telefon 0263/218.033; OJPDRP Bistriţa-Năsăud la numărul de telefon 0363 / 860. 281 sau Direcţia de Agricultură a Judeţului Bistriţa-Năsăud la numărul 0263-232019.

Delegaţia a fost condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan şi a fost compusă din: Ioan Deneş – Senator; Daniel Suciu – Deputat; Romeo Florian – Preşedintele Asociaţiei Comunelor din judeţul Bistriţa-Năsăud şi primar al comunei Lechinţa; Ovidiu Frent – Subprefectul Judeţului Bistriţa-Năsăud; Florin Căpraru – Director APIA Bistriţa-Năsăud; Daniel Pop – Şeful ITRSV Bistriţa-Năsăud; Ioan Fechete – Directorul Casei Judeţene de Pensii Bistriţa-Năsăud; Dr. Toni Varga – Director Adjunct DSVSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.