Radu Chiriţă a luat parchetele la întrebări

48

Avocatul clujean Radu Chiriţă a trimis în baza legii 544/2001 cerericătre parchetele din ţară pentru a vedea situaţia privitoare la măsurile de supraveghere. Majoritatea parchetelor au refuzat să răspundă, chiar dacă legea obligă instituţiile să emită o situaţie, motivând că volumul de muncă este prea mare!

Vă prezentăm textul scris de avocatul Radu Chiriță pe blogul personal:

”Unul dintre subiectele care mă frământă masiv este cât de funcţional în termeni reali este controlul pe care judecătorii îl fac asupra măsurilor de supaveghere a persoanei. Am sentimentul acut că astfel de solicitări ale procurorilor sunt admise pe bandă rulantă şi asta nu e deloc bine. O societate în care nu există nevinovaţi, ci doar oameni de care nu ne-am ocupat nu este cea în care vreau să îmi cresc copiii. Rolul esenţial al judecătorilor este cel de a fi scutul meu împotriva oricăror încercări de a ne transforma în Securistan.

Pentru asta, după episodul de anul trecut cu interceptările, am trecut la nivelul doi şi am vrut să văd câte cereri de percheziţie se fac şi câte se admit din ele, câte cereri să mi se uite procurorul prin bancă la tranzacţiile financiare se fac şi câte se admit şi de câte ori ne ascultă procurorul fără mandat de la judecător pe motiv că e urgent şi nu are vreme să ceară şi de câte ori astfel de mandate sunt confirmate ulterior de judecători.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita.

Gazeta de Bistrita

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ