Protocol semnat de presedintele ANI si rectorul Academiei de Politie

103

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Bogdan Stan, şi rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Daniel-Costel Torje, au semnat joi un protocol de colaborare pentru promovarea conceptului de integritate în rândul cursanţilor din cadrul programelor de la nivelul academiei. Potrivit unui comunicat al ANI, protocolul are ca obiective principale „promovarea conceptului de integritate în rândul cursanţilor din cadrul programelor de studii derulate la nivelul Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’, dar şi creşterea nivelului de educare în domeniul integrităţii publice a personalului din cadrul Academiei prin organizarea unor conferinţe, seminarii sau mese rotunde”.

Astfel, experţi din cadrul ANI vor împărtăşi din experienţa acumulată în ceea ce priveşte analizarea situaţiilor referitoare la conflictele de interese şi stările de incompatibilitate în rândul angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, pentru aprofundarea cunoştinţelor referitoare la cadrul de integritate, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Conform sursei citate, evenimentul reprezintă o nouă etapă iniţiată de ANI în cadrul unui amplu proces care vizează creşterea nivelului de educare, prevenţie şi conştientizare în rândul angajaţilor din administraţia publică. Acest demers vine în continuarea celor două protocoale de colaborare semnate de Agenţie cu Institutul Naţional al Magistraturii şi Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ