Proteste pe 4 octombrie dacă Guvernul va trece plata contribuțiilor sociale în sarcina angajatului

333

Pe data de 4 octombrie, Confederația sindicală Cartel Alfa, condusă de Bogdan Hossu, plănuiește organizarea unui protest în Piața Victoriei. În cazul în care Guvernul va continua planul trecerii plății contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, potivit hotnews.ro

Această inițiativă ar putea duce la scaderea veniturilor nete ale angajatilor din privat.

CNS Cartel Alfa mai cere Guvernului si modificarea legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor 5 confederații sindicale înaintată guvernului.

Pana la data de declanșare a protestului din Piata Victoriei, sindicalistii vor protesta mai intai in judete, in fata prefecturilor.

3 COMENTARII

  1. Apoi asta chiar ca-i o mare porcarie ordinara ! Pariu pun ca cei de pe la tzara n-o sa plateasca absolut nimeni, nimic la fondurile sociale si n-or mai lua pensii in veci amin !
    Cel mai corect este asa ca in prezent, odata cu plata salariului, angajatorul sa fie obligat sa plateasca el toate aceste obligatii catre stat si daca n-o face , sa fie infractiune, sa-l bage la puscarie pe nemernic, nu sa se trezeasca oamenii ca ies la pensie si li se spune ca statul nu a incasat nimic pentru el, de la fostul sau angajator, ca asta a refuzat plata …
    Tzeapa ordinara este si cu acest „PILON II ” particular de pensii. Uitati, pentru pensia de la stat, se plateste 5,4% din salar si se asigura o pensie medie de 900 de lei ( sa zicem ) si care se cheama „PILONUL I ” de pensie ( adica de la stat ) . Pentru acest „PILON II ” se incaseaza tot atata ( 5,1 %… ) si capeti doar jumatate adica doar 400 de lei … ceea ce este o „smecherie” si o tzapuiala ordinara si vor cu orice pretz sa ne faca sa contribuim si la acest „PILON DE TZEAPA ” … Alta era, daca primeam tot 900 de lei, sau macar 800 daca este cu foarte putin mai mica contributia ( 5,1% in loc de 5,4 ) … dar nici vorba de asa ceva.
    Cica sa vezi justificare, ca primeste inca 400 peste cei 900… de-ti vine sa urlii si sa-i bagi in piz.. mamii lor pe toti smecherii astia din sistemul lor privat cu tot . Este similar daca vreti ca si cu asigurarile RCA pentru masini, unde doar 1/4 din ceea ce platesti este pentru asigurarea masinii, in rest de 3/4 sunt tinuti cu banii alti „smecheri”… care fac scula mare pe banii nostri ai celor cu masini .
    Pai… astia ne cred ca suntem niste prosti … ! Bine face actualul guvern, care vrea ori sa desfiinteze acest „pilon” ori sa-i determine sa asigure aceiasi pensie, egala cu cea de la stat , ceea ce este un lucru BUN, DAR CU PLATA ASIGURARILOR SOCIALE DE CATRE ANGAJAT, ESTE PROSTIA, PROSTIEI !

  2. Cu astea, precum si cu intentia de reintroducere a taxei de inhibare a importurilor de masini second, PSD-ul si-a dat cu „firma-n cap ? O sa-i mai aleaga dr.acu, daca nu cumva s-or rascula oamenii si-i vor da „jos de la butoane ” !

LĂSAȚI UN MESAJ