Proteste împotriva refugiaților la Guvernul Germaniei

110
Formaţiunea naţionalistă germană Alternativa pentru Germania (AfD) a convocat pentru miercuri după-amiază o manifestaţie la Berlin, în faţa sediului guvernului, pentru a protesta faţă de politica de primire a refugiaţilor promovată de cancelarul Angela Merkel, transmite agenţia EFE.Apelul survine după atentatul jihadist comis luni seara într-un târg de Crăciun la Berlin. Vicepreşedintele AfD, Alexander Gauland, şi liderul regional al acestei formaţiuni în landul Turingia, Bjurn Hucke, amândoi exponenţi ai aripii dure a AfD, au lansat chemarea pentru acest protest care va avea cuvântul de ordine: ‘Ajunge !’.

În opinia lui Hucke, a sosit momentul în care trebuie ‘înfruntată’ politica de azil susţinută de cancelarul Merkel. Preşedinta AfD, Frauke Petry, a declarat cu o zi în urmă că atentatul de la Berlin, soldat cu 12 morţi şi 48 de răniţi, arată că Germania nu mai este o ţară sigură şi a cerut executivului să reinstituie controalele la frontiere. Odată cu protestele AfD s-au intensificat şi criticile faţă de această politică a cancelarului Merkel exprimate de Uniunea Creştin-Socială (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) conduse de şefa guvernului de la Berlin, conform Agerpres.

Liderul CSU, Horst Seehofer, care cere de mult timp executivului să limiteze numărul migranţilor primiţi în Germania, a declarat marţi că dacă nu se va lua o asemenea decizie partidul său are putea trece în opoziţie.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Sa se spele pe cap Markal(oaia ) acuma cu ei , ca ea i-a chemat in Germania pe toti… si a bulversat toata Europa cu politica asta tampita pe care o duce ! Eu nu-i inteleg pe nemtzi cum de o ( mai ) agreaza si de ce n-o „azvarlu ” la pensie, sa-i las in buna pace si pe ei si pe noi toti, care astazi ” suferim ” de pe urma politicii sale ?!

LĂSAȚI UN MESAJ