Protejata ALDE va părăsi Camera Deputaților. Decizia Curții Supreme…

248

Curtea Supremă a respins astăzi contestaţia în anulare făcută de deputata Steluţa Gustica Cătăniciu împotriva sentinţei definitive care stabilit că parlamentara a fost în conflict de interese. Potrivit legii, deputata riscă o sancţiune disciplinară, informează Adevărul.
steluta-cataniciu-deputat-alde-c2a9-dan-porcutan-9„ Respinge ca nefondată contestaţia în anulare”, este decizia Curţii Supreme, în dosarul 3281/1/2016. Contestator: Steluţa Gustica Cătăniciu, intimat: Intimat. Agenţia Naţională de Integritate.

Situaţia Steluţei Cătăniciu este delicată, deoarece parlamentara nu are voie de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică, aleasă sau numită, pe o perioadă de trei ani începând cu data de 24 noiembrie 2015. Motivul: Curtea Supremă a decis definitiv că Steluţa Cătăniciu s-a aflat în conflict de interese în perioada ocupării funcţiei de consilier local la Cluj-Napoca (2008-2012), deoarece a acordat asistenţă juridică unei firme aflate în litigiu cu municipalitatea. Aceeaşi decizie o luase anterior, în 2013, şi Curtea de Apel Cluj.

Potrivit ANI, Cătăniciu, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, a participat, în 7 aprilie 2009, la procesul de deliberare şi adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spaţiu cu altă destinaţie a societăţii Cooperativa Meşteşugărească „Foto Optica” din Cluj-Napoca. În acelaşi timp, Cătăniciu era angajată va angajat de „Foto Optica” să reprezinte interesele Cooperativei într-un proces chiar cu Consiliul Local, care privea chiar spaţiul comercial. De profesie avocată, Cătăniciu este unul dintre politicienii care au criticat deschis activitatea DNA şi a fostei şefe a Curţii Supreme, magistratul Livia Stanciu, în prezent judecător la Curtea Constituţională. Este la al doilea mandat de deputat, în 2012 a fost aleasă pentru prima dată pe listele PNL, dar a migrat, în 2014, la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ