Proiectul legii pensiilor va fi publicat joi. Turcan: La fel a făcut și Ceaușescu în 1989

55

Proiectul noii legi a pensiilor se va publica joi seara la ora 21:00, a anunţat Ministerul Muncii. Actul normativ va fi prezentat vineri, la ora 12: 00 de către Olguţa Vasilescu. Înainte ca proiectul de lege să fie prezentat, va fi explicat joi seară, din studioul România TV, de către liderul PSD, Liviu Dragnea. 

 

Anunţul nu a trecut neobservat de liberali, care au făcut o comparaţie între mișcarea PSD cu prezentarea legii pensiilor în ajunul mitingului și promisiunea lui Nicolae Ceaușescu din 21 decembrie 1989 că va mări pensiile, salariile și alocațiile copiilor.

”Liviu Dragnea a trimis-o pe doamna Olguța Vasilescu să anunțe Legea pensiilor acum, înaintea mitingului. Am mai văzut asta în 1989, când Ceaușescu a crezut că mărind pensiile va putea potoli setea de dreptate și libertate a românilor. La fel ca în 89, mitingul nu va fi influențat de astfel de mesaje, pentru că el reprezintă manifestarea revoltei față de guvern a celor care au investit în România tot: tinerețea, speranța, munca, ideile, banii… Și au fost înșelați”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

Sistemul de calcul al pensiei se va schimba, până în 2021 vor fi recalculate toate cele 5,2 milioane de pensii, iar punctul de pensie va fi de 1.875 de lei, rezultă din declarațiile făcute până acum de Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu, a precizat G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ