Proiect: Pedepse mai mari pentru elevii bătăuşi

75

Senatorul Șerban Nicolae mai are o inițiativă legislativă. Elevii care lovesc, jignesc sau ameninţă profesorii ar putea să fie pedepsiţi mai aspru. Senatorul cere majorarea pedepselor cu o treime pentru elevii indisciplinaţi. Crede că astfel poate descuraja actele de violenţă la adresa dascălilor. Proiectul a trecut deja de Camera Deputaţilor şi se află acum în dezbatere la Senat, informează Digi24.

Elevii care îşi lovesc, ameninţă sau jignesc profesorul ar urma să primească pedepse mărite. Un proiect de lege iniţiat de senatorul Şerban Nicolae prevede ca pedeapsa pentru elevii bătăuşi de peste 16 ani sau pentru părinţii agresivi să fie majorată cu o treime. Sancţiunea se aplică inclusiv în cazul jignirilor sau umilinţelor la care sunt supuşi profesorii.

 

Iniţiatorul proiectului de lege se bazează pe un studiu făcut de Ministerul Educaţiei: în 1.200 de şcoli. Concluzia documentului: peste 70.000 de profesori au fost cel puţin o dată ameninţaţi, jigniţi sau chiar loviţi.

Proiectul a trecut deja de Camera Deputaţilor şi urmează să fie votat în plenul Senatului. Dacă va fi adoptat, va merge la preşedinţie pentru promulgare.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Este imperios necesara reinfiintzarea fostelor „Scoli de corectie” si adunati si bagati acolo toti derbedeii scolilor si unitatilor de invatzamant, monitorizati ca in puscarie si constransi sa redevina „oameni” … nu „animale ” care deranjeaza permanent elevii buni si care vor sa invetze . Nu trebuie lasati sa faca ei ” lege” prin scoli ! Ce si cine le sufla atata-n „sisca” acestor derbedei ? Despre ce „vorbim ” ? Auzi tu domnule, sa planga „dascalul ” in fata „mizerabilului”… sa nu poata lua masuri imnpotriva lui si copiii din clase sa fie obligati sa suporte si sa-i tolereze pe toti acesti nemernici … ca asa vede „el … cineva ” de la Ministerul Invatzamantului… care n-are minte mai multa decat acesti derbedei . Este proasta atat legea invatzamantului, cat si regulamentul din unitatile scolare !

LĂSAȚI UN MESAJ