Progresele Inspectiei Judiciare pe controalele la DNA

174

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunța luni că Inspecția Judiciară va finaliza controlul de la DNA pe data de 11 august, însă surse din cadrul instituției au declarat, pentru stiripesurse.ro, că acțiunea inspectorilor se va prelungi.

UPDATE: Inspecția Judiciară (IJ) a decis să prelungească controlul pe care îl efectuează la Direcția Națională Anticorupție (DNA) până pe 25 august întrucât volumul de activitate previzionat de inspectori îl depășește pe cel real, a declarat, pentru agerpres, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

Auditul Inspecției va fi finalizat abia pe 25 august, potrivit surselor menționate. Controlul s-ar prelungi pentru că nu s-a finalizat verificarea tuturor documentelor.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat a începutul lunii aprilie că va dispune efectuarea unui audit extern la Direcția Națională Anticorupție, Ministerul Public și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Ordinul de începe a controlului Inspecţiei Judiciare a fost dat pe 3 iulie, însă controlul propriu-zis a început abia pe 17 iulie. Un audit în privința managementului nu a mai fost efectuat la DNA de 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ