Procurorul Felix Alexandru Coman, care instrumentează dosarul în care sunt inculpate 19 persoane acuzate de infracţiuni de corupţie, printre care şi un localnic din comuna Parva, Nicolae Rus, a primit o lovitură dură din partea instanţei Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Controlul judiciar extins pe care l-a instituit cu privire la Nicolae Rus a fost desfiinţat de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

 

 

Nicolae Rus, locuitor al comunei Parva, este unul din cei 19 inculpaţi în dosarul în care şase agenţi de poliţie şi mai mulţi angajaţi ai unor ocoale silvice care sunt acuzaţi, începând cu octombrie 2015, de comiterea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, iniţierea, constituirea sau aderarea la un grup infracţional organizat şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Rus, împreună cu Cezar Mircea Piticari, Claudiu Lup şi Ilie Vartolomei au primit arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, iar după expirarea acestui termen a fost instituit controlul judiciar.

 

CITEŞTE ŞI: Demnitatea umană călcată în picioare! Pentru procurorul Coman nu există prezumţia de nevinovăţie

 

Pe 24 martie, la scurt timp după ce Rus a primit OK-ul pentru a-şi începe activitatea pe firmă, procurorul Coman a extins controlul judiciar asupra acestuia, în sensul că i-a interzis să desfăşoare orice activitate comercială legată de exploatarea, transportul, depozitarea, comercializarea, precum şi orice activitate cu material lemnos sau materiale rezultate din prelucrarea materialului lemnos, nici direct dar nici prin persoane interpuse.

Rus a depus însă plângere împotriva acestei acţiuni a procurorului, iar instanţa i-a dat dreptate. Sentinţa este definitivă.

În baza dispoziţiilor art. 213 Cod de procedură penală, raportat la art. 215 ind. 1 Cod de procedură penală, Admite plângerea formulată de inculpatul R. N. împotriva Ordonanţei de modificare a controlului judiciar, emisă de procurorul de caz, la data de 24.03.2016 în dosarul nr. 41/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi în consecinţă: -dispune înlăturarea obligaţiei de a nu desfăşura nici direct şi nici prin persoane interpuse, niciun fel de activitate comercială legată de exploatarea, transportul, depozitarea, comercializarea, precum şi orice activitate cu material lemnos sau materiale rezultate din prelucrarea materialului lemnos, instituită inculpatului R. N. prin ordonanţa atacată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 5.04.2016„, este decizia pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.