Procedura pentru funcţia de procuror-şef DNA va fi reluată

42

Procedura pentru funcţia de procuror-şef DNA urmează să fie reluată deoarece ministrul Justiţiei, Tudorel Toader nu este de acord cu niciunul dintre cei patru candidaţi, potrivit unui anunţ al ministerului. 

 

În cadrul procesului de selecţie s-a apreciat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situaţiei actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanţelor manageriale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Cei patru candidaţi înscrişi pentru postul de procuror-şef DNA şi care au fost respinşi de Tudorel Toader sunt Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu, procuror şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

1 COMENTARIU

  1. Stimate domnule ministru al justitiei ! Stimati Parlamentari !
    Lasati procurorii sa-si aleaga ei un sef, pe baza de examene de calificare, experientza si capacitate profesionala , fara sa va mai implicati Dvs in aceasta ” selectie ” , sa fie o functie de competentza profesionala, stabila si care sa nu poata fi schimbat cel de la conducere decat numai dupa legea vacantzarii postului … pe cale exlusiv administrativa si nu politica .
    Daca tot vreti sa faceti ceva, atunci scoateti Ministerul Public de sub tutela Ministerului Justitiei si lasati-l sa fie subordonat direct Guvernului ( Puterii administrative ) , nicidecum celei judecatoresti, ptr ca procurorii nu fac acte de justitie ca si magistratii judecatori . Asta… DA .
    Numai aici in tzara asta, exista un minister, subordonat altuia si ministrul celui din urma, n-are nici o putere si autoritate asupra primului … ( politic bine-nteles ) . Un fel de strutzo-camila… dungata si zebrata …

LĂSAȚI UN MESAJ