La data de 14 aprilie, președintele CJ BN, Radu Moldovan a fost foarte încântat de faptul că Prim-Ministrul Victor Ponta și-a onorat angajamentele, „referitoare la prioritățile de dezvoltare a infrastructurii de sănătate și de educație din județul Bistrița-Năsăud”, după cum a scris pe pagina de socializare.

„În această lună au fost livrate primele două microbuze de 28 de locuri în Romuli și la Telciu, iar în perioada următoare urmeză ca localitățile Târlişua, Rebra, Mărişelu, Şieu, Rodna, Livezile, Măgura Ilvei, Tiha Bârgăului, Cşbuc, Miceştii de Câmpie, Poiana Ilvei, Rebrişoara, Lunca Ilvei şi Spermezeu să primească câte un microbuz.

De asemenea, în toamna anului trecut, Vicepremierul României, Liviu Dragnea a înmânat cheile a 12 microbuze de 16 locuri localităților Cetate, Budacu de Jos, Chiuza, Prundu Bârgăului, Negrileşti, Leşu, Uriu, Urmeniş, Şanţ, Şintereag, Teaca şi Zagra, Căianu Mic şi Josenii Bârgăului”, a mai scris Moldovan.

Tot pentru infrastructura educațională, prin finanțare a Guvernului României (PNDL), numai în anul 2014 au fost alocați 21 milioane de lei (4,7 milioane euro) pentru lucrări de reparații la școli și grădinițe din Județul Bistrița-Năsăud.

„De asemenea, se derulează un proiect amplu de modernizare a infrastructurii școlare, cu o valoare a investițiilor de peste 15 milioane de euro la:
– Grupul Școlar Agricol Beclean;
– Colegiul Național Petru Rareș;
– Școala Generală Coldău din Beclean;
– Școala Generală din Bistrița Bârgăului;
– Școala Generală din Petriș;
– Școala Generală V-VIII Miceștii de Câmpie
– și Colegiul Naţional Liviu Rebreanu din Bistrița”, a scris în continuare președintele CJ BN, pe pagina de socializare.

Guvernul României și Prim-Ministrul Victor Ponta, au demarat numeroase investiții în infrastructura de sănătate a județului nostru, începând cu anul 2012. Și anume la nivelul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Secția de Nașteri a Spitalului Județean de Urgență Bistrița și modernizarea, dotarea și utilarea Ambulatoriului de Specialitate al Județului Bistrița-Năsăud.

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Bistrița:
-Supraetajare pavilion P+2 și transformare în P+4 în vederea construirii unui Bloc operator centralizat și al unor Spații medicale.
-Proiectul cuprinde: servicii de proiectare-supraetajare, construirea celor două etaje, tâmplărie exterioară, montare ascensor, izolație termică și hidroizolație. Finalitatea proiectului cuprinde Construirea unui Bloc operator centralizat cu 8 Săli de operații și sterilizare proprie (3 săli chirurgie generală, 2 săli ortopedie, 1 Sală Urologie, 1 sală Oftalmologie, 1 Sală ORL) și construirea unor spaţii medicale (saloane cu grup sanitar propriu cu 1, 3, 4 si 5 paturi, săli de tratament, spaţii administrative).
Valoarea totală a investiției este de 27.767.923 lei, iar finanțarea a fost asigurată de Guvernul României și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, Secția de Nașteri a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost modernizată și utilată integral, prin intermediul unei investiții de aproximativ 10 milioane lei (2,5 milioane euro)
. Tot din 2012 până în prezent, Spitalul Județean de Urgență a mai primit din Bugetul Consiliului Județean (secțiunea funcționare și investiții) 12.962.416 lei și din partea Ministerului Sănătății alți 11.406.000 lei.

Un alt proiect de o importanță majoră pentru județul Bistrița-Năsăud îl constituie modernizarea, dotarea și utilarea Ambulatoriului de Specialitate al Județului Bistrița-Năsăud. Prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană, derulat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, se vor realiza:
– clădirea ambulatoriului renovată în totalitate. Vor fi modernizate 107 cabinete medicale și peste 50 de spații administrative + renovarea totală sau parțială a rețelelor de utilități;
– în cadrul proiectului va fi achiziționată aparatură și tehnică medicală de ultimă generație precum și mobilier specific activității medicale;
– laboratorul de radiologie și imagistică medicală va beneficia de un aparat radiologic digital care poate fi accesat online de medicii din alte spitale;
– laboratorul de analize medicale va fi dotat cu analizoare de ultimă generație și va fi unul dintre cele mai moderne din România;
– unul dintre obiectivele proiectului este reducerea numărului de pacienți redirecționați (de la 30% la 10%), pacienți ce vor fi tratați în policlinică, fără a fi trimiși în altă parte;
– în urma implementării acestui proiect, vor fi create 28 de noi locuri de muncă pentru personalul medical;
– prin acest proiect, cetățenii județului vor avea acces la servicii medicale de calitate, asta în condițiile în care executivul Consiliului Județean s-a implicat în aducerea la Bistrița al unui aparat RMN și CT (investiție privată de 1,7 milioane de euro) și al unui aparat performant de radiologie (Duo Diagnost Philips), la Spitalul Județean de Urgență, în valoare de 1.000.000 de lei”, a mai adăugat Radu Moldovan.

Proiectul a demarat în 1 iulie 2013 și are ca termen de finalizare luna iulie 2015, iar Stadiul fizic de realizare al lucrărilor este de aproximativ 70%. Valoarea totală a proiectului este de 36 milioane de lei (aproximativ 7 milioane de euro), iar sursa de finanțare este asigurată în urma implementării unui proiect cu finanțare europeană, derulat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

11035314_837181003002115_9152274863664799772_o11156190_837180623002153_1846554756397074346_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.