Primarul Creţu, din nou „cap de afiş” în presa naţională pentru o excursie în Austria pe care ar fi efectutat-o din bani publici! Municipalitatea neagă

1212

Primarul Ovidiu Creţu a ajuns din nou „vedetă” în presa naţională. După ce a fost luat în vizor pentru struţii, ouăle şi merele din fibră de sticlă pe care municipalitatea le-a înşirat de-a lungul oraşului, banii cheltuiţi pentru achiziţionarea veveriţelor, iniţial patru la număr şi din care a mai rămas doar una, pârtia de schi nefuncţională care a costat peste 4 milioane de euro, a venit acum rândul unei excursii efectuate de acesta cu alţi 40 de funcţionari din primărie, în Austria, la finele lunii februarie- început de lună martie. Şi asta ar fi fost suportată pe bani de la bugetul local, conform România Liberă.

De cealaltă parte, municipalitatea susţină că toate costurile au fost suportate de cei care au participat la excursia cu pricina din propriile buzunare.

 

 

Potrivit publicaţiei citate, surse din cadrul Primăriei Bistriţa au afirmat că, în perioada 25 februarie – 6 martie, Ovidiu Creţu a fost în excursie în localitatea în localitatea austriacă Gollin an der Salzach, însoțit de aproximativ 40 de funcționari din primărie și familiile acestora. Aceleași surse susțin că o parte din costurile aferente acestei vacanțe au fost plătite din bugetul local.

«Inițial, Biroul de Presă al Primăriei Bistrița a transmis RL că “niciun angajat al instituției noastre nu a efectuat o delegație în Austria în perioada 25 februarie–5 martie 2017”. Apoi, în cadrul unei convorbiri telefonice cu reporterul RL, primarul Ovidiu Crețu a recunoscut că a fost în Austria în perioada respectivă, dar că “a fost o excursie privată, plătită din banii mei, în care am fost doar eu și familia mea”. (…)

Apoi, confruntat cu informațiile parvenite RL din interiorul Primăriei Bistrița – inclusiv cu fotografiile din momentul plecării spre Austria –, primarul Ovidiu Crețu a recunoscut că nu a fost în excursie doar cu familia, așa cum a pretins inițial, ci cu “vreo 10 familii plus vreo 10 desperecheați”», scrie Romania Liberă.

 

Contactat telefonic de Gazeta de Bistriţa pe această temă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, spune că toţi cei care au fost în perioada respectivă în excursie în Austria au suportat costurile din buzunarul propriu.

Nu s-a plătit nici un leu de la bugetul local. Este vorba de o vacanţă privată susţinută prin banii proprii, nu de la bugetul local. Nu există o asemenea sumă. Atât biletul în sine acolo, cât şi transportul au fost suportate din bani privaţi, nu din bani publici„, a declarat Mihai Ruşti pentru Gazeta de Bistriţa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ