Primăria Bistrița vrea să spargă anul acesta 100.000 de euro pe parcometre

187

Primăria Bistrița se pregătește să cheltuiască anul acesta 100.000 de euro pe parcometre. Acestea vin să îi ajute pe șoferi să achite parcarea cu plată, mai ușor. Culmea este faptul că Primăria Bistrița a mai avut o asemenea tentativă, în urmă cu câțiva ani, care însă s-a dovedit total nefuncțională, după ce parcometrele în cauză fie n-au vrut să accepte decât anumite bancnote, fie pur și simplu se defectau.

 

În 2017, municipalitatea a hotărât să taxeze din nou parcarea în centrul istoric și alte zone aglomerate ale orașului. Plata se făcea via SMS sau prin achiziționarea de tichete de la câteva magazine din apropierea parcărilor. O altă modalitate, total neviabilă era plata cu ajutorul puținelor parcometre care mai funcționau în Bistrița.

Numărul locurilor de parcare ce vor fi taxate a crescut vertiginos de anul trecut. Astfel, în total vor fi taxate 1.220 de locuri de parcare, fiind cuprinse mare parte din zonele aglomerate din oraș, unde nu găsești un loc liber nici cu slujbe.

Printre noile zone care vor fi taxate se numără…


Aflaţi unde vor fi instalate parcometrele şi care este „istoria” acestora în Bistriţa, cumpărând ziarul Gazeta de Bistrița de la orice punct de vânzare a presei, începând de luni, 29 ianuarie 2018.

Andreea Moldovan

Loading...

1 COMENTARIU

  1. in era digitala mai pui parcometre si strici si 100000 mii eurosi,in centru nu se potrivesc in peisaj,e mult mai usor sa trimiti un mesaj.Probabil se scot si de acol 20000 mii euro pentru partid.

LĂSAȚI UN MESAJ