Prima dată, procurorii DNA au tăcut mâlc! Grigore Avram, fost şef al ITRSV Cluj, trimis pentru a două oară în judecată cu surle şi trâmbiţe

845

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa în urmă cu circa două săptămâni faptul că Grigore Avram, fostul şef al ITRSV Cluj, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Numai că, DNA nu spune şi faptul că aceasta este de fapt a doua trimitere în judecată a lui Avram, după ce una din faptele de care acesta a fost iniţial acuzat – conflictul de interese – s-a prescris, astfel că dosarul de urmărire penală a fost întors de instanţă la procurori pentru refacerea rechizitoriului. Când a fost trimis prima dată în judecată, în vara anului trecut, Grigore Avram încheiase un acord de recunoaştere a vinovăţiei, care a devenit nul, imediat după ce a intervenit prescripţia conflictului de interese.

  

În 2012, Grigore Avram a fost suspendat din funcţia de şef al ITRSV Cluj (acum Garda Forestieră Cluj) după ce, în urma unui control au fost descoperite mai multe nereguli comise de acesta. Numai că, Avram nu a renunţat cu una cu două şi, în octombrie 2012 a dat în judecată Ministerul Apelor şi Pădurilor şi a cerut anularea ordinului de suspendare a raportului de serviciu, dosarul fiind judecat de magistraţii de la Curtea de Apel Cluj. După administrarea probelor, instanţa a pronunţat şi sentinţa, acţiunea lui Avram fiind respinsă.

Ulterior au intrat pe fir şi procurorii DNA, care l-au acuzat de fals intelectual, fals intelectual în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi conflict de interese.

 

După un eşec, DNA a cuvântat

Pe data de 5 ianuarie 2018, DNA anunţa, prin intermediul unui comunicat, faptul că fostul şef al ITRSV Cluj Grigore Avram a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de…


Aflaţi care sunt acuzaţiile aduse de DNA lui Grigore Avram şi cum a ajuns acesta să ajungă pentru a doua oară în faţa instanţei în acelaşi dosar, cumpărând ziarul Gazeta de Bistrița de la orice punct de vânzare a presei, începând de luni, 29 ianuarie 2018.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ