Președintele Statelor Unite, Donal Trump şi-a donat salariul pe primul trimestru

54
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a donat salariul pe primul trimestru al acestui an – 78.333,32 de dolari – Serviciului de Parcuri Naţionale. Anunţul a fost făcut luni de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, relatează postul american WTVD.

În timpul conferinţei zilnice de presă, Sean Spicer a prezentat cecul cu donaţia lui Trump şi i l-a înmânat secretarului american de Interne, Ryan Zinke.
Serviciul de Parcuri Naţionale, care şi-a aniversat anul trecut centenarul, este însărcinat cu protejarea şi conservarea parcurilor şi monumentelor naturale ale ţării, iar liderul de la Casa Albă este „mândru“ să contribuie cu parte din salariul său la această „importantă misiune“, a afirmat purtătorul de cuvânt al administraţiei de la Washington.
Acţiunea vine în contextul în care, în timpul campaniei electorale, Donald Trump a promis că, dacă va câştiga alegerile din noiembrie, îşi va dona salariul sau îl va înapoia trezoreriei.
Ulterior, într-un interviu acordat CBS, Trump a afirmat că va accepta să primească 1 dolar, întrucât legea îl obligă să primească un salariu ca preşedinte.
În luna martie, Casa Albă a precizat că Trump îşi va îndeplini promisiunea de a-şi dona salariul, care depăşeşte 400.000 de dolari brut anual potrivit Adevarul.

1 COMENTARIU

  1. D-apoi, si-o poate „dona” cu caracter permanent, ca banii astia-i sunt doar „de tigari , sau de cafea ” ( daca fumeaza , ori bea zilnic cate o cafea ) ! Si eu sa am puterea economica a domniei sale … tot asa as face…

LĂSAȚI UN MESAJ