Prejudiciu imens la Primăria Sîngeorz Băi, constatat de Curtea de Conturi! Fostul primar Roland Venig, dat în judecată

824

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit, în urma unui control efectuat anul trecut pentru anul financiar 2016, prejudicii de aproximativ 1,18 milioane lei la Primăria Sîngeorz Băi. Primarul Traian Ogâgău declară că vinovat pentru respectivele prejudicii este fostul edil al oraşului, Roland Venig, motiv pentru care administraţia locală l-a acţionat pe acesta în instanţă printr-o acţiune de răspundere patrimonială.

 

Valoarea prejudiciilor constatate de inspectorii Curţii de Conturi, conform raportului pe 2017 dat recent publicităţii, se cifrează la 1.178.000 lei. Cea mai mare sumă, 1.155.000 lei, reprezintă penalităţi de întârziere, cheltuieli de judecată, cheltuieli avocaţionale în faza de executare silită, cheltuieli onorariu executor judecătoresc, precum şi alte taxe şi cheltuieli cu actualizarea creanţei urmare neachitării la termen a unor obligaţii contractuale. Alţi 24.000 lei reprezintă angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata unor cheltuieli cu carburantul cu nerespectarea cotelor stabilite prin normativele de cheltuieli privind consumul lunar de carburant.

Contactat de Gazeta de Bistriţa, primarul Traian Ogâgău a explicat că aceste prejudicii provin din mandatul fostului primar al oraşului Sîngeorz Băi, Roland Venig, motiv pentru care acesta a fost dat în judecată, la finele lunii decembrie 2017, de actuala administraţie locală. Dosarul este înregistrat pe rolul Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

„Prin raportul Curţii de Conturi eu am fost obligat să recuperez prejudiciul, prin urmare, primăria l-a acţionat recent în judecată pe fostul primar Roland Venig, din mandatul căruia provin aceste cheltuieli nejustificate. La momentul potrivit eu am anunţat faptul că sunt probleme şi am adus Curtea de Conturi. Instanţa va judeca”, a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Bistriţa, primarul Traian Ogâgău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ