Post de televiziune rusesc: Un alt diplomat, găsit împușcat în cap, la Moscova!

232
Sursa foto: East2West

O informație transmisă de un post de televiziune de limba rusă, Ren TV, susține că un alt diplomat rus ar fi fost găsit împușcat în cap în propriul apartament din Moscova. Tragedia s-ar fi petrecut la doar câteva ore după asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a transmis postul de televiziune rus Ren TV, citat de Realitatea.md. La data difuzării ei, informația nu fusese confirmată oficial de către departamentul Ministerului Afacerilor Externe.

 

Potrivit informațiilor preliminare, în apartamentul diplomatului au fost găsite două cartușe goale și o armă ascunsă sub chiuveta din bucătărie. În momentul în care poliția a descins la fața locului, în apartament se afla și soția oficialului.

Circumstanțele decesului diplomatului nu sunt clare pentru anchetatori, transmite Realitatea.md. Ofițerii cercetează probele găsite în apartament, neeliminând în etapa actuală niciuna din cele două versiuni posibile, sinucidere sau asasinare.

Potrivit publicației britanice Metro.co.uk, afirmațiile cu privire la moartea diplomatului au fost atribuite unei surse anonime a jurnaliștilor ruși, și au rămas neconfirmate de către orice organism oficial.

Conform altor surse, diplomatul găsit mort ar fi Petr Polshikov, în vârstă de 56 de ani, și conducea un departament pentru America Latină din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Federația Rusă. Numele lui Petr Polshikov apare și în știrea transmisă de publicația Mirror.co.uk.

Contactat de Metro.co.uk un purtator de cuvant al Kremlinului pune sub semnul întrebării veridicitatea informației, spunând că nu a auzit de un funcționar cu acest nume.

Noi nu știm nici un funcționar cu acest nume”, citează Metro.co.uk. „Noi nu am văzut nimic despre acest lucru în jurnalele de știri din Rusia, și deci nu avem nici o declarație de făcut”.

În mod similar, Ministerul Afacerilor Externe nu a transmis declarații cu privire la această știre.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ