Pompierii bistrițeni alături de președintele României

58

Astăzi sunt sărbătoriți pompierii eroi și o delegație din Bistrița-Năsăud se află în București, unde va primi drapelul de luptă al unității chiar din partea președintelui Klaus Iohannis.

În aceste momente are loc Ceremonia militară de acordare a Drapelelor de Luptă, de către Președintele României, pentru Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Gorj, Sălaj, Sibiu și Vâlcea.

La finalul evenimentului va avea loc defilarea unui detașament de salvatori care echipați în ținuta de tradiție și a gărzilor de onoare ale inspectoratelor pentru situații de urgență care au primit drapele de luptă

Activitățile prilejuite de ziua națională a pompierilor din România vor debuta ,la Monumentul Eroilor Pompieri, prin depunerea de coroane de flori și defilarea cadrelor instituției.

Totodată, în intervalul orar 09:00-20:00 va fi organizată ziua porților deschise în toate subunitățile operative ale ISU București-Ilfov.

”Ziua Pompierilor din România

Data de 13 Septembrie are o semnificație aparte pentru toți românii, este ziua în care sărbătorim pompierii, eroi anonimi ai zilelor noastre.

Ei sunt cei care, zi de zi, poartă lupta cu secundele pentru a da șansă la viață, sunt cei care, fără să stea pe gânduri, intră în foc, ape sau sub dărâmături pentru a-și salva semenii.

Astăzi este ziua în care ne amintim onorați faptele glorioase ale înaintașilor noștri, pentru care suntem datori să le continuăm tradiția!

La mulți ani, bravi pompieri!
La mulți ani, IGSU!” a postat pe facebook Inspectoratul General pentru Situații de Urgență , România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ