Politistul ucis in atentatul de la Londra omagiat de colegii sai

42

Mii de ofiţeri de poliţie în uniformă i-au adus un omagiu luni, la Londra, colegul lor Keith Palmer ucis luna trecută în atentatul comis în capitala Marii Britanii, relatează AFP. Keith Palmer (48 de ani) a fost înjunghiat mortal în faţa Parlamentului de Khalid Masood, un britanic de 52 de ani convertit la islam şi cunoscut poliţiei, care a intrat cu maşina în pietonii aflaţi pe Podul Westminster.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al poliţistului a fost adus duminică la capela St Maria Undercroft de la Palatul Westminster, o onoare rezervată în mod normal numai liderilor. Luni, circa 5.000 de poliţişti îmbrăcaţi în uniforme şi cu mănuşi albe au făcut parte dintr-un convoi funerar care a transportat sicriul cu trupul poliţistului la Catedrala Southwark, aflată de cealaltă parte a Tamisei. Slujba religioasă s-a desfăşurat în prezenţa a 50 de membri ai familiei defunctului, între care soţia şi fiica lor în vârstă de cinci ani, a ministrului de interne Amber Rudd, primarului Londrei Sadiq Khan şi a Cresidei Dick, prima femeie numită şef al poliţiei oraşului, conform Agerpres.

Cinci persoane au fost ucise şi alte cincizeci au fost rănite în atacul comis pe 22 martie în faţa Parlamentului britanic. Atacatorul a fost ucis de un poliţist înarmat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ