Poliţistul proxenet, trimis în judecată sub control judiciar

392

Alin Orşan, poliţistul acuzat de proxenetism a fost trimis în judecată în urmă cu două zile, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Miercuri, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Bistriţa a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

 

Alin Orşan, agentul de poliţie din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, acuzat de proxenetism la jumătatea lunii ianuarie, şi-a recunoscut faptele atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Bistriţa. Acest aspect a înclinat mult balanţa în optica instanţei care a respins cererea procurorilor de a-l aresta preventiv pe Orşan, decizia fiind de arest la domiciliu. Măsura preventivă a fost prelungită pentru încă 30 de zile, în luna februarie.

Pe 14 martie, având loc un nou termen de verificare a măsurilor preventive, judecătorul de drepturi şi libertăţi a instituit măsura controlului judiciar în ce-l priveşte pe Alin Orşan.

 

Aşa cum Gazeta de Bistriţa a mai precizat (AICI),   agentul, care făcea naveta zilnic la Secția din Prundu Bârgăului unde muncea, și-a transformat apartamentul cu trei camere închiriat în partea de jos a orașului într-o adevărată casă de toleranță.

Aici, diverse femei își aduceau clienții racolați pe site-uri de profil sau, se pare, chiar găsiți de polițist. Pentru o zi de închiriere a unei camere, Orșan Alin Grigore încasa 150 de lei.

Din probele avute, procurorii nu au putut demonstra că Alin Orşan avut activitate infracţională pe o perioadă mai îndelungată, astfel că s-a ajuns la concluzia că a fost doar o conjunctură pentru poliţist de a face rost de bani în plus pe lângă salariul câştigat de la stat. Numai că faptele comise, atât cât au fost dovedite de oamenii legii, au fost suficiente pentru ca poliţistul să se aleagă cu dosar penal şi să fie trimis în judecată.

Pe 14 martie, procurorii au înregistrat dosarul pe rolul Judecătoriei Bistriţa, urmând să fie stabilit un prim termen în acest dosar. Mai întâi însă va  trebui să treacă de instanţa de cameră preliminară care va verifica actele de urmărire penală întocmite de procurori.

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ