Poliţiştii nu i-au iertat pe beţivii de la volan! În weekend a curs cu amenzi şi dosare penale!

115

Acțiuni ale polițiștilor pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: excesul de viteză și conducerea vehiculelor sub influența alcoolului. Cea mai mare alcoolemie înregistrată cu aparatul etilotest în acest sfârșit de săptămână a fost de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toţi cei care au fost prinşi băuţi la volan s-au ales cu dosare penale. În total 18 şoferi au rămas fără permise de conducere, poliţiştii retrăgând totodată 9 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate amenzi de aproximativ 120.000 lei.

 

Potrivit unui comunicat al IPJ BN, în perioada 17-18 februarie a.c., polițiștii de la ordine publică și rutieră au acționat pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră în trafic.

Acțiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: excesul de viteză și conducerea vehiculelor sub influența alcoolului.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat pe 3 schimburi, monitorizând în permanență traficul pe tronsoanele de drum din zonele în care s-au înregistrat condiții meteo nefavorabile.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate peste 350 de sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 120.000 lei.

Totodată, față de 18 conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

 

Astfel, în noaptea de 17/18 februarie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat, de 38 ani, din Șanț, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 17 D, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

 

De asemenea, la data de 18 februarie a.c., polițiștii năsăudeni au depistat în trafic un bărbat, de 31 ani, din Maieru, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, cu viteză care depășește limita legală pe acea porțiune de drum. Autoturismul în cauză i-a fost încredințat de către proprietara acestuia, de 30 ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

În cauză, polițiștii din cadrul Poliției oraș Năsăud au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și încredințarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice.

 

În aceeaşi zi, un bărbat, de 46 ani, din Mărișelu, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, pe fondul consumului de alcool, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar de un tânăr, de 19 ani, din Monor.

Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv în cazul bărbatului de 46 ani și negativ în cazul tânărului de 19 ani.

De asemenea, bărbatul de 46 ani a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

În noaptea de 18/19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au identificat în trafic, un bărbat, de 27 ani, din Salva, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influența alcoolului.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

 

În aceeaşi noapte, polițiștii Biroului Rutier au identificat în trafic un bărbat, de 27 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influența alcoolului.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ