Poliţiştii de la Rutieră, cu ochii şi pe şoferi, şi pe pietoni! A plouat cu amenzi

417

Polițiștii de la Rutieră au acționat, joi, cu efective mărite pe DN 17, DN 17 C și DN 17 D și în toate orașele din județul Bistrița-Năsăud, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în care sunt implicaţi atât conducătorii auto, cât şi pietonii.

 

În acest sens, polițiștii Serviciului Rutier împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru reducerea accidentelor rutiere, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Cu această ocazie au fost efectuate controale tehnice pentru detectarea neregulilor care ar putea pune în pericol siguranța participanților la trafic, precum: defecțiuni la sistemul de frânare, mecanismul de direcție, instalația de iluminare, semnalizare și echipamente electrice, etc.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost controlate 36 de autovehicule și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale ca urmare a neregulilor constatate. De asemenea, ca urmare a constatării lipsei inspecției tehnice periodice sau a unor defecțiuni tehnice, polițiștii au retras 7 certificate înmatriculare.

 

Traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate pietonilor sunt cauze generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave, de cele mai multe ori. Din acest motiv, polițiștii Serviciului Rutier organizează periodic acțiuni pentru reducerea riscului rutier, mai ales pentru această categorie de participanți la trafic.

Astfel, tot joi, polițiștii din tot județul au acționat în aceleaşi zone mai sus amintite şi pentru reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietoni.

În urma activităţilor preventive desfășurate, 25 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării regulilor de circulație, de către pietoni.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate la data de 23 noiembrie a.c.,  la nivel județean, polițiștii rutieri au constatat și aplicat în total 170 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ