Polițiștii continuă protestele pentru proasta salarizare

78

Poliţiştii din județul Satu Mare au pichetat marți sediul Poliției municipiului Satu Mare, cerând creşterea salariilor.

Preşedintele filialei Satu Mare a sindicatului Europol, Felix Văsuţ, a declarat că acţiunea de protest vine ca urmare a faptului că liderii sindicalişti de la Bucureşti nu au reuşit să obţină creşterea salariilor la ultima întâlnire cu reprezentanţii guvernul. potrivit Vocea.biz.

Polițiștii au purtat pancarte pe care erau scrise mesaje adresate conducerii Ministerului de Interne: ”Siguranța națională nu valorează cât salariul minim pe economie”, ”Noi M.A.I. contăm?” sau ”Pentru guvernanți, legea e un pamflet! Eu, ca polițist, trebuie să fiu corect?” “Salariul minim brut în plată pe ţară a fost stabilit începând cu 1 februarie la 1.450 lei. Noi suntem în prezent plătiţi la salariul minim pe economic din decembrie 2009. Au trecut opt ani, salariile noastre s-au mărit cu 55 de lei.

Ministerul de Interne şi Ministerul Muncii refuză să ne aplice în mod corect această hotărâre de guvern. În 16 luna aceasta colegii noştri de la Bucureşti au făcut şi ei miting, au protestat, nu ne-am ales cu nimic, aşteptăm în continuare aplicarea corectă a legii. Nu vrem decât să se aplice corect hotărârea de guvern. La educaţie s-au dat bani, la sănătate s-au dat bani, suntem ultima categorie de bugetari la care nu ne-a crescut salariile de opt ani”, a declarat Felix Văsuţ. La ultima întâlnire de la Bucureşti, sindicaliştii din Poliţie au ieşit nemulţumiţi de la întâlnirea cu ministrul de Interne, Carmen Dan, care le-a promis o mărire de salariu între 100 şi 300 de lei, din luna aprilie.

1 COMENTARIU

  1. Credeti Dvs ca la armata ori la jandarmerie, slariile sunt mai „bune” decat ale politistilor ? Problema este ca ei nici nu pot avea sindicate si nici nu pot „striga in strada ” … si efectiv pe „ei” nu-i reprezinta absolut nimeni si indirect, doar politistii daca nu obtin „ceva” care sa le fie „aplicat si lor ” !

LĂSAȚI UN MESAJ