Poliţiştii au dat amenzi pe bandă rulantă în week-end, de aproape 200.000 lei

112

Amenzi în valoare de aproape 200.000 de lei au aplicat poliţiştii din Bistriţa-Năsăud în  acest weekend, fiind sesizate totodată 41 de infracţiuni, cele mai multe fiind de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, 11 şoferi au rămas fără permise de conducere şi 54 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

 

Potrivit IPJ BN, în perioada 12-14 mai a.c., pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, polițiștii au desfășurat 23 de acțiuni pe toate liniile, pe raza întregului județ.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost sesizate 41 infracţiuni, dintre care 13 la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, 9 la regimul siguranței rutiere, 8 infracțiuni silvice, 7 infracțiuni economice și 4 pentru alte genuri de infracţiuni.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 478 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 39  la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 45 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 3 la alte acte normative.

În urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere, au fost aplicate 298 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice (2 pentru consum de alcool, 37 pentru viteză și 40 pentru pietoni)

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 193.924 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 11 permise și au fost retrase 54 certificate de înmatriculare.

 

Astfel, la data de 14 mai a.c., în urma unei acțiuni la regimul rutier, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic un tânăr, de 20 ani, din Silivașu de Câmpie, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe raza localității.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

În aceeaşi zi, în urma unei acțiuni la regimul rutier, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au depistat în trafic, pe raza localității Lunca Ilvei, un tânăr de 24 ani, din Rodna, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ