Un număr de 25 de persoane, printre care şi doi poliţişti, au fost trimise în judecată pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu furtul de combustibil din vagoane cisternă, fapte prin care au creat un prejudiciu de peste 82.000 de lei, se arată într-o informare remisă joi de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). Potrivit sursei citate, ca urmare a finalizării activităţilor de urmărire penală realizate de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Cluj, la data de 22.08.2017, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 25 de persoane, având calitatea de inculpaţi, printre acestea aflându-se şi un fost poliţist în cadrul Serviciului Poliţie Transporturi Cluj – la data comiterii faptelor având funcţia de şef al unui Post de Poliţie din judeţul Cluj şi un poliţist din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud care, la data comiterii faptelor, era elev în cadrul unei Şcoli de agenţi de poliţie, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat (în modalitatea aderării şi sprijinirii), luare de mită în formă continuată, furt calificat, complicitate la furt calificat, tăinuire şi dare de mită.

În urma activităţilor infracţionale pe care inculpaţii le-au desfăşurat, prejudiciul material total a fost estimat la suma de 82.583,79 lei. „În fapt, inculpaţii, profitând de cunoştinţele din domeniul manipulării mijloacelor rulante pe calea ferată, de accesul la informaţii privind traseul şi orarul tranzitării unei anumite staţii de trenurile încărcate cu produse petroliere finite, au constituit, în perioada 18 martie – 28 iulie 2012, un grup infracţional organizat care avea ca scop săvârşirea infracţiunii de furt calificat, respectiv sustragerea de cantităţi de benzină şi motorină din vagoanele-cisternă din componenţa trenurilor care staţionau în staţia respectivă. Aceştia au beneficiat de protecţia acordată de şeful de post, în schimbul furnizării unor produse petroliere”, se mai arată în comunicat, conform Agerpres.

Cazul a fost instrumentat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj, cu sprijinul mai multor servicii judeţene limitrofe, care au fost delegaţi de procuror să efectueze acte de procedură penală.

1 COMENTARIU

  1. La CFR… toti sunt „legati ” unul de altul, ptr ca niciunul nu poate fura fara celalalt si daca in tzara asta, toata lumea fura… ei de ce s-ar lasa mai „prosti”… ori „fraieri” ?
    Este de notorietate publica faptul ca la icarcare, toate cisternele-vagoane CFR, au cantitati de combustibili peste „masura” … de unde destinatarii fac bani pe care-i impart cu expeditorii… si CFR-istii s-au prins de figura , stiu asta … si de acolo mai baga si-n rezervoarele lor .
    Absolut toate vagoanele-cisterna ajung la destinatie cu plumburile ( sigiliile ) rupte… si CFR-istii motiveaza ca nefiind pazite , pe rutele de deplasare, au fost rupte de… ” hoti” ( altii decat ei … ) si ei nu au aceste obligatii de paza .
    De unde credeti Dvs ca in special cei de la revizia de vagoane, de la miscare ori de la comercial, au de vanzare motorina si benzina, ca doara n-au sonde la ei in „batatura”… ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.