Poliția Română s-a alăturat campaniei de conștientizare a mallware-ului ce afectează dispozitivele mobile, derulată în această săptămână, la nivel paneuropean. Polițiștii vor transmite informații despre riscurile și vulnerabilitățile dispozitivelor mobile, precum și recomandări despre cum poate fi securizată activitatea online, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

 

Odată cu creșterea în popularitate a dispozitivelor mobile, precum smartphone-urile și tabletele, a crescut și interesul infractorilor pentru acest domeniu. Riscul malware-ului mobil este real, hackerii putând sustrage bani și informații personale ori spiona activitățile celor care le cad victime.

Săptămâna aceasta, România, împreună cu alte 21 de state membre ale U.E. (Austria, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Ungaria, Irlanda, Italia, Franța, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania și Marea Britanie), trei state care nu sunt membre U.E. (Columbia, Norvegia și Ucraina) și două agenții ale U.E. (ENISA și eu-LISA), în colaborare cu mai mulți parteneri din domeniul public și privat, vor desfășura activități pentru ca lumea să conștientizeze acest fenomen și consecințele sale”, se arată în comunicatul de presă al IJP Bistrița-Năsăud.

Pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii vor organiza prelegeri în școli, workshopuri, cursuri de instruire. Demersurile vor fi însoțite de desfășurarea unei campanii de comunicare pe rețelele de socializare și pe site-urile naționale.

Pentru a ajuta oamenii să-și protejeze dispozitivele mobile de criminalitatea informatică, Centrul European Cybercrime din cadrul Europol a realizat materiale de campanie disponibile în 20 de limbi, ce vor fi puse la dispoziția publicului larg. Materialele conțin informații despre riscurile și vulnerabilitățile dispozitivelor mobile. De asemenea, conțin recomandări despre cum poate fi securizată activitatea desfășurată online, precum downloadarea aplicațiilor, internet banking-ul, conectarea la rețelele wi-fi, și cum se poate evita a deveni victimă a online ransomware.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.