Pistolarul ucrainean de la Cepari a premeditat uciderea lui Malogolovenko! Individul, cu cazier, a plimbat Makarovul de trei ori prin două vămi ale României

637

Vadim Malogolovenko, cetăţeanul moldoveano-ucrainean, un cunoscut fotograf, specializat pe fotografie de eveniment şi a colindat întreaga Europa pentru a realiza cele mai spectaculoase şedinţe foto de nuntă, a fost împuşcat de ucraineanul Maxim Filioglo din cauza unei datorii. Se pare că agresorul îi datora câteva mii de euro lui Malogolovenko. După ce Filioglo şi-a împuşcat partenerul de “afaceri” acesta a fugit spre graniţa cu Ucraina, însă a fost prins de poliţiştii maramureşeni, care şi ei au fost la un pas de a fi atacaţi cu arma de acesta. În faţa procurorilor, Filioglo, care mai are o condamnare la închisoare pentru lipsire de libertate a unui minor, a încercat să inducă ideea că la locul incidentului a fost o a treia persoană, care l-ar fi împuşcat pe Malogolovenko. Probele adunate de procurori l-au contrazis în totalitate, astfel că magistraţii de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, dar şi cei de la Curtea de Apel Cluj l-au trimis după gratii pentru 30 de zile. Deocamdată… Partea interesantă însă este alta: Filioglo a trecut de trei ori cu pistolul prin două vămi ale României. Ucraineanul este acuzat de procurorii bistriţeni de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă şi contrabandă calificată cu arme şi muniţie. Totodată acesta este suspectat şi de contrabandă cu ţigări.

 

Vadim Malogolovenko şi Maxim Filioglo se cunoşteau de ani buni şi se pare că erau implicaţi în traficul de ţigări, de pe urma cărora ar fi făcut bani destul de buni. Cu toate acestea, Filioglo îi datora se pare o sumă destul de consistentă lui Malogolovenko şi din motive, cel puţin în acest moment, necunoscute, s-a decis să îi curme viaţa acestuia. Cei doi erau de câteva zile împreună, iar pe 11 aprilie au intrat în România, cu două maşini separate (un Audi şi un VW Transporter), dinspre Republica Moldova, pe PTF Albiţa, judeţul Iaşi, Filogloio şi Malogolovenko intenţionând să ajungă într-una din ţările Europei. Au ieşit din România a doua zi, pe la PTF Petea, judeţul Satu-Mare.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

LĂSAȚI UN MESAJ