Petiție pentru susținerea ministrului Justiției Tudorel Toader

58

În timp ce oamenii protestează în Piața Victoriei față de proiectul privind modificarea legilor justiției, a fost lansată o petiție pentru susținerea ministrului Justiției Tudorel Toader.

„Depășind afinitățile politice ale fiecăruia,  noi semnatarii prezentei petiții, credem că nu degeaba românii nu au încredere în Justiție. S-a ajuns ca 80% dintre români să fie dezamăgiți.

Sunt cunoscute numeroasele erori judiciare dintre care amintim: cazurile Țundrea, Constantin Mornea, Gheorghe Hogaş etc.

Multe cazuri au fost înscenări pentru a stisface diverse comenzi politice și a elimina adversari politici ca  Dan Radu Rușanu, Paul Păcuraru, Dan Voiculescu și mulți, mulți alții.

În alte situații s-a mers până acolo încât au fost scoși, din complete, judecători. Cazul Mustață este revelator.

Toți oamenii de bună credință care au avut de-a face cu  Justiția au putut constata pe propria lor piele abuzuri, arbitrariu și nedreptate. Pe bună dreptate oamenii constată că Justiția a fost pervertită și este departe de a ceea ce ar trebui să fie. Adică un serviciu public de administrare a dreptății în care oamenii să aibă încredere.

S-a ajuns până acolo că Justiția a ajuns o armă în mâna unor politicieni aflați la butoanele puterii. Situația a devenit intolerabilă și nu mai poate continua astfel.

În acest context, propunerile de proiecte de legi făcute de ministrul Tudorel Toader sunt necesare și binevenite. Acestea vin să reapre modul de funcționare al Justiției și să recredibilizeze actul de administrare a dreptății în România.

Este un moment de maximă oportunitate implementarea acestor proiecte.

Noi considerăm că propunerile de proiecte ale ministrului sunt făcute cu bună credință și sunt bune. De aceea au sărit atâția pe el.

Noi, semnatarii acestei Petiții susținem proiectele de legi propuse de ministrul Tudorel Toader și ne manifestăm încrederea în acțiunile ministrului privind adoptarea acestor proiecte de legi.”, este conținutul petiției.

3 COMENTARII

  1. Felicitari domnule ministru Tudorel Toader ! Asa este firesc si normal, ca toata lumea, daca incalca legea si greseste, sa plateasca „oalele sale sparte ” si sa existe un control politic asupra celor care se cred deja un fel de „stat in stat ” , nu se supun nimanui sub masca INAMOVIBILITATII de pros grust ! De ce civilii trebuie sa raspunda pentru faptele lor si magistratii ba ? Ce Constitutie mai este si asta ? Toti trebuie sa fim egali in fata legii si a Lui Dumnezeu … ! Nicaieri in lumea asta democratica, „cainii de la stana” , nu pot trai mai bine decat „ciobanii turmei” !

  2. Normal ca nu le convine „pilosilor” … ca prin legile propuse, nu se va mai putea accede usor la functiile de „magistrat” ( din parchete ori instante de judecata) , cu atat mai mult, in organele de control, sinteza si analiza al activitatii acestora… precum si de faptul ca toti acestia, trebuie sa aiba o anumita conduita socio-politica si economica, o anume calficicare superioara si experientza in aceste domenii … ca si garantie a seriozitatzii si competentei profesionale viitoare .

LĂSAȚI UN MESAJ