Peste 500 de amenzi date de poliţiştii de la Rutieră, în weekend

53

Peste 500 de amenzi, a căror valoare a ajuns la aproximativ 166.000 lei, au fost aplicate de poliţiştii de la Rutieră, şoferilor indisciplinaţi în trafic. De asemenea, poliţiştii au reţinut  20 de permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

 

 

Şi în acest weekend, polițiștii rutieri au acționat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier, pe principalele drumuri din județ, dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa celorlalți participanți la traficul rutier.

 

Potrivit IPJ BN, în urma activităţilor desfăşurate la nivel județean, au fost aplicate 538 de sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de 165.833 lei.

De asemenea, ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, au fost reținute 20 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

 

Astfel, duminiciă, un bărbat de 28 ani din Cușma, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 G, la intrare în localitatea Cușma, a pierdut controlul direcției de mers și a colizionat un autoturism care circula regulamentar din sens opus, producându-i avarii.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar autoturismul  pe care l-a condus nu este înmatriculat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. I-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier.

Cercetările continuă de Secția 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului.

 

În aceeaşi zi, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au depistat în trafic, pe DN 17, pe raza localității Cristeștii Ciceului, un bărbat de 66 ani, din Uriu, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Cercetările continuă de Secția 5 Poliție Rurală Petru Rareș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ