Peste 180 de amenzi în trafic, într-o singură zi! Recomandărilor poliţiştilor de la Rutieră

154

 

Peste 180 de amenzi, în valoare de aproape 39.000 lei, au împărţite joi de poliţiştii de la Serviciu Rutier, şoferilor indisciplinaţi în trafic. Totodată oamenii legii au reţinut 5 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

 

Potrivit IPJ BN, la data de 16 martie a.c., polițiștii bistrițeni au desfășurat acțiuni pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, pe raza întregului județ.

Cu această ocazie, la nivelul județului au fost constatate și aplicate 188 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38.735 lei. De asemenea au fost reținute 5 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare, pentru diverse nereguli„, se arată într-un comunicat al instituţiei.

 

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

 Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză şi adaptării vitezei la condiţiile de drum,  întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ