Şase persoane au fost duse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, în urma percheziţiilor care au avut loc, marţi dimineaţa, în 19 locaţii de pe raza judeţului la persoane bănuite de infracţiuni de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori şi abuz în serviciu. Totodată au fost depistate şi ridicate instrumente speciale de marcare a materialului lemnos, bani, elemente de muniţie şi blănuri de animale sălbatice, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 80.000 lei. Patru din cele şase persoane duse la audieri sunt cercetate în continuare.

 

„În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud au depistat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe instrumente speciale de marcare a materialului lemnos, elemente de muniţie, blănuri de animale sălbatice şi sume de bani pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. De asemenea, au fost ridicate mijloace de probă constând în avize, facturi şi chitanţe fiscale şi diverse înscrisuri cu privire la care sunt indicii că ar fi fost utilizate la desfăşurarea întregii activităţi infracţionale”, se arată într-un comunicat al IPJ BN.

Totodată, potrivit sursei citate, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.000 de lei, pentru încălcarea regimului silvic, iar 180.71 mc material lemnos au fost ridicaţi în vederea confiscării.

„În baza mandatelor de aducere, 6 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Bistriţa-Năsăud pentru audieri, cercetările fiind continuate faţă de patru dintre acestea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciufolosire a unui instrument fals de marcare, tăiere ilegală şi furt de arbori, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 80.000 de lei”, se mai precizează în documentul IPJ BN .

 

Reamintim că, la data de 9 decembrie a.c., poliţiştii bistrițeni au efectuat în baza mandatelor emise de către Judecătoria Bistriţa 19 percheziţii, la domiciliile a 8 persoane, cu vârste cuprinse între 38 de ani şi 48 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, bănuite de infracţiuni de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori şi abuz în serviciu.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul specialiştilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Cluj-Napoca.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.