Percheziţii în Bistriţa-Năsăud şi alte 11 judeţe, dar şi în Bucureşti! Poliţiştii vizează o „FABRICĂ” de FIRME FANTOMĂ

2537

Percheziţii în Bistriţa-Năsăud şi alte 11 judeţe, dar şi în Capitală au loc la această oră, la membrii unei grupări care se ocupau de spălat bani dar și la clienții acestora. Anchetatorii au luat la puricat aproape 60 de locaţii.

Este vorba despre societăți comerciale răspândite în toate colțurile țării care apelau la trei persoane din Târgu-Mureș care „fabricau” pe bandă rulantă firme fantomă.

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tîrgu Mureş efectuează 59 de percheziţii în București și în 12 județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Miercuri, 2 august, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tîrgu Mureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează 59 de percheziţii în judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita, Ilfov, precum și în municipiul București, se arată într-un comunicat al IPJ Mureş.

 

Perchezițiile sunt efectuate la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Conform anchetatorilor,  3 persoane ar fi înființat sau preluat mai multe firme fantomă, pe care le-ar fi folosit strict pentru emiterea de facturi fiscale fictive către diverși agenți economici, cu scopul diminuării masei impozabile a acestora din urmă și, implicit, sustragerii de la plata către bugetul de stat, a impozitelor și taxelor aferente.

„După emiterea facturilor fictive, cei în cauză ar fi încasat în conturile acestor societăți contravaloarea respectivelor facturi fiscale, iar sumele încasate ar fi fost retrase integral și restituite reprezentanților firmelor reale, fără comisionul perceput de aceștia, care varia între 5-12%.

Reprezentanții firmelor reale sunt cei care ar fi deschis practic circuitul de spălare a banilor prin virarea către firmele fantomă a valorii înscrise în facturile fiscale fictive pe care le primeau și le înregistrau în contabilitate”, arată sursa citată.

 

La sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tîrgu Mureş vor fi conduse, pentru audieri, persoanele implicate în comiterea infracţiunilor, urmând a se aprecia oportunitatea de a fi dispuse unele măsuri preventive.

 

La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, de la structurile de combatere a criminalității organizate din Bucureşti, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita şi Ilfov, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” – Tîrgu Mureş.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ