Pensionarii, scutiţi de la plata CASS! Preşedintele Iohannis a promulgat legea

157

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea privind eliminarea CASS pe pensii şi a impozitului pe venit pentru cele sub 2000 lei. 

 

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 12 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

În urmă cu o săptămână, Camera Deputaţilor a adoptat modificarea Codului fiscal pentru scutirea pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Astfel, venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. De asemenea, CASS va fi suportată din bugetul de stat.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui data modificata Constitutia in sensul in care Promulgarea legilor, sa le faca CCR si nu Presedintele statului , care face parte din Puterea executiv-administrativa si nu din cea politica si oricum presedintele nu se pricepe daca o anumita lege este sau nu constitutionala si pe moment ce trebuie cerut avzul CCR, atunci de ce cu aceasta ocazie, nu poate promulga legea respctiva , daca tot a verificat-o … ?
    Presedintele , ca organ al administratiei centrale, sa fie doar cu atributiuni de aparare civila si cu reprezentarea statului in relatiile cu strainatatea…
    Asa cum este facuta legea aici la noi, permanent exista un joc de-a soarecele cu pisica intre „Putere” si „Presedentie”… mai ales daca aceasta din urma nu are „Guvernul Maeu”… si numai „strambe” -si baga una alteia !

LĂSAȚI UN MESAJ