Paul Anghel (ANPC): „Pe piața din România sunt citrice tratate cu iazabil. Citiţi cu atenţie etichetele, subtanța e cancerigenă!”

168

Citrice tratate cu imazalil, în magazinele din România. Directorul general al ANPC (Autoritatea pentru protectia consumatorului), Paul Anghel, avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără, pentru că unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil, o substanţă foarte periculoasă folosită pentru combaterea bolilor la plante, dar a cărei utilizare în agricultură este interzisă de legislaţia UE.

Citrice tratate cu imazalil în magazinele din România Paul Anghel ANPC: Citiţi cu atenţie etichetele subtanța e cancerigenă
 
Advertisement

„Citiţi cu atenţie eticheta produselor pe care doriţi să le achiziţionaţi! Portocalele si citricele conservate cu Imazalil sunt foarte periculoase pentru consumul uman”, a avertizat Anghel, care a precizat că „legislaţia Uniunii Europene (UE) interzice folosirea Thiabendazol – Imazalil în agricultură”, potrivit libertatea.ro

De altfel, fructele din comerț, pline de pesticide și ceară care nu se spală.  În România, se înregistrează anual 260 de noi cazuri de diabet şi 500 de cancer la copii.

Doar anul acesta, 122 de tone de pesticide contrafăcute extrem de periculoase au fost confiscate în 16 țări europene.

Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC), Costel Stanciu, susține că mâncarea este principalul motiv și cazul fructelor aduse de la mari distanţe este unul alarmant: avem toate şansele ca micuţii să mănânce fructe cu ceară şi pesticide.

 

LĂSAȚI UN MESAJ