Patru teroriști, printre care și un moldovean, arestați la Moscova

75

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a arestat joi, la Moscova, patru membri ai unui grup terorist, printre care și un cetățean din Republica Moldova, care plănuiau comiterea unor atacuri teroriste în capitala Federației Ruse, cu bombe artizanale de mare capacitate, a transmis agenția rusă de presă Interfax, citată de Agerpres.

 

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a prevenit activitatea unui grup terorist diversionist format din cetățeni ai Republicii Tadjikistan și Republicii Moldova, care plănuiau să comită o serie de acțiuni teroriste de anvergură la Moscova, cu folosirea unor bombe artizanale de mare capacitate”, a anunțat FSB.

Potrivit serviciului de securitate rus, membrii grupului au fost arestați „la indicațiile directe ale unui emisar al organizației jihadiste Statul Islamic (ISIS), care se afla în Turcia, și care a fost dat în urmărire internațională de autoritățile Tadjikistanului”.

La adresele unde locuiau suspecții, în Moscova și ăn suburbii, FSB a descoperit și confiscat arme automate și muniții pentru, dispozitive explozibile artizanale, precum și o cantitate considerabilă de substanțe explozive pentru fabricarea de bombe de mare capacitate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ