Partidele politice au probleme cu creditorii

76

Creditorii bat la ușa partidelor, iar acestea apelează la instanţe pentru a scăpa de blocarea conturilor sau pentru a eşalona restanţele. Din cazua datoriilor acumulate de-a lungul timpului PSD a primit o vizită de la cei care au venit să-şi recupereze sumele restante.  ȘI PMP a avut 2 ani contul central blocat tot din cauza faptului că este rău platnic. Liberalii și cei de la ALDE sunt intr-o situatie asemănătoare.

Situaţia financiară a PSD urmează să fie discutată la viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv. Partidul Social Democrat a ajuns să înregistreze cele mai mari datorii din ultimii ani: aproape 34 de milioane de lei. De la centru se arată cu degetul spre filiale.

Mircea Drăghici, trezorier PSD: ”O să cer în Comitetul Executiv ca aceste organizaţii să vină la rândul lor, aşa cum am procedat la Bucureşti, cu un desfăşurător, o strategie de stingere a acestor creanţe pentru că am iniţiat legea prin care contribuţiile pentru campaniile electorale sunt restituite şi din acest punct de vedere nu îmi explic de ce continuăm la nivel de teritoriu să acumulăm datorii”

PSD cu creditorii au început negocierile

”Tocmai am semnat tranzacţii de eşalonare, săptămâna trecută a fost una dintre ele, săptămâna aceasta al doilea creditor important, aceşti urşi grizzly cum le spunem noi în interiorul partidului care vin cu datorii rostogolite istoric din trecut.”a spus Mircea Drăghici, trezorier PSD

Si liberalii au probleme întrucât la finalul lui 2015, PNL anunţa datorii de peste 25 de milioane de lei. Bilanţul pentru anul 2016 nu a fost depus încă de liberali. Ludovic Orban vrea să schimbe Statutul partidului astfel încât orice cheltuială mai mare de 10.000 de lei să fie făcută doar cu aprobare de la centru.

Ludovic Orban, preşedinte PNL a declarat:” Situaţia e în felul următor: toate datoriile pe care s-a negociat reeşalonare şi pe care s-au stabilit ratele de plată sunt plătite în mod curent de când am preluat preşedinţia.”

Partidul lui Traian Băsescu a avut doi ani contul central blocat, inclusiv la alegerile parlamentare. Totul din cauza datoriilor acumulate în perioada campaniilor din 2014, aproape patru milioane de lei. Liderii spun că în teritoriu şefii de organizaţii au angajat plăţi fără să aibă cu ce le achita.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ