OUG 13 repus pe „masă” de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu

62
Sursa foto: alde.ro

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că speră ca Executivul să-şi ducă la îndeplinire programul de guvernare şi a vorbit despre momentul adoptării OUG 13.

„Îi privesc pe colegii mei şi pe cei de la PSD cu speranţa că vor putea duce la bun sfârşit programul de guvernare. Nu mă fac că nu văd lucrurile proaste şi principalul pas greşit care s-a făcut a fost reprezentat de momentul adoptării Ordonanţei 13, unde lucrurile pe fond erau corecte. (…) Modalitatea prin care ordonanţa a fost adoptată a declanşat un val de proteste, care era de evitat. A fost o uriaşă manipulare, căreia i-au căzut pradă foarte mulţi oameni. (…) Făcând bilanţul celor 100 de zile de guvernare, startul nu a fost cel mai potrivit, dar premierul şi miniştrii îşi văd de programul stabilit’, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.

Preşedintele Senatului a remarcat că există în România o temere că dorinţa celor aflaţi la guvernare de a face bine ar putea crea anumite dezechilibre şi a menţionat că unii fac acest lucru justificat, unii cu rea-credinţă.

Tăriceanu a precizat că sunt persoane doritoare numai să critice, fără să aştepte rezultate ale guvernării şi ca măsurile guvernamentale să-şi facă efectul.

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat că va propune eliminarea venitului minim garantat, deoarece pe piaţa forţei de muncă este o criză cu care angajatorii se confruntă, iar acordarea acestui venit este „o invitaţie la nemuncă”.

Tăriceanu a dat, totodată, asigurări că Guvernul va trata în mod egal firmele româneşti şi cele străine şi nu va repeta greşeala pe care a făcut-o Guvernul Cioloş, care „a favorizat firmele străine”.

Cu referire la recentele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis, prin care acesta şi-a manifestat îngrijorarea faţă de anumite măsuri luate de Guvern, Tăriceanu a spus că şeful statului ar fi trebuit să atragă atenţia şi Guvernului Cioloş.

1 COMENTARIU

  1. Toate costurile cu procesele de la CEDO, trebuie puse in spatele PNL-ului , USR-ului … si predeintelui Johannis, care au scos lumea-n strada si au facut atatea tarantele de prost gust, facndu-ne de tot ca.ca.tul in fata Europei si care in final, duce tot la aceasta „Ordonantza” … pentru care Romania plateste bani „a la proasta” din cauza acestor „na.ta.rai” care ” e multi si nu pricepe „… ca nu neaparat Dragnea trebuie sa „scape „… ca nu asta este cauza cauzelor tuturor relelor din Romania , deoarece intotdeauna printre cei care beneficiaza de anumite avantaje, mai exista si unii care n-ar merita, dar nu poti sa-i separi . Ori ” dai drumul ” la toti … ori la niciunul .

LĂSAȚI UN MESAJ