Organizația PSD București are restanțe de aproape 79.000 de lei la plata asigurărilor sociale

77
Organizația PSD București are restanțe mari la plata asigurărilor sociale. Filiala datorează statului aproape 79.000 de lei, lista marilor datornici la plata contribuțiilor sociale se află companii ale statului, precum Compania Națională a Huilei dar și Societatea Națională Căile Ferate RA, sau Societatea Națională a Cărbunelui SA.
Potrivit datelor Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Partidul Social Democrat – Organizația Municipiului București apare în statistica firmelor cu restanțe către bugetul asigurărilor sociale de stat. Filiala datorează statului suma de 78.879 lei, din care 36.906 lei reprezintă obligații fiscale accesorii.

Pe site-ul ANAF, la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, Organizația PSD București apare cu o restanță de 27.441 lei, din care 12.664 lei reprezintă obligații fiscale accesorii. O restanță apare și la bugetul asigurărilor pentru șomaj, în sumă de 2.439 lei.

Și situatia primilor 500 debitori persoane juridice cu obligaţii fiscale restante la bugetele de asigurari sociale înregistrate la 30 septembrie 2017 arată că cei mai mari restanțieri sunt companiile de stat. În total, în luna septembrie, suma totală datorată la bugetul asigurărilor sociale este de 18.433.293.000 lei.
Pe primul loc se află Compania Națională a Huilei, cu suma de 3.733.250.565, urmată, pe locul doi, de Societatea Comercială pentru Închiderea și Conservarea Minelor SA, cu 941.917.919.
Pe listă se mai află Societatea Națională a Căilor Ferate și Societatea Națională a Cărbunelui.

Complexul Energetic Hunedoara are datorii la plata contribuţiilor de aproape jumătate de miliard de lei. Cele mai mari restanţe sunt la asigurările sociale de stat.

Datorii de peste 180 de milioane de lei are şi Romaero, cea mai mare companie din industria aeronautică română, în timp ce transportatorul feroviar de mărfuri, CFR, figurează la ANAF cu datorii de aproape 120 de milioane de lei.

Ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa a spus, miercuri, vorbind despre necesitatea transferului contribuţiei sociale de la angajator la angajat, că 157.798 angajatori nu au plătit contribuţii pentru circa două milioane de angajaţi. Afirmația ministrului venea în contextul adoptării de către Executiv a noilor măsuri fiscale.

„Vreau să vă prezint câteva cifre care justifică necesitatea realizării transferului de contribuţii şi necesitatea implementării acestei măsuri. La data de 30.09.2017 erau 157.798 angajatori care nu au plătit contribuţiile sociale pentru angajaţii lor. Am să vă menţionez şi numărul angajaţilor aferenţi. Este vorba de 2.076.097 angajaţi”, a spus Mişa.

LĂSAȚI UN MESAJ