Orașul din România unde cei care scuipă pe jos sunt amendați cu până la 1.000 de lei

345

Consilierii locali din Buzău au votat, joi, un regulament de convieţuire socială, prin care buzoienilor le este interzis să scuipe pe jos, să mănânce seminţe în parcuri sau în faţa blocurilor, să usuce rufele pe balcon, la vedere, dar şi să bată covoarele în faţa blocului. „Trebuie să civilizăm acest oraş, chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forţa, dacă nu avem încotro”, spune primarul Buzăului, Constantin Toma.

Proiectul aparţine primarului Constantin Toma şi s-a aflat în dezbatere publică până acum, stârnind nemulţumirea multor persoane şi a unor asociaţii de proprietari din oraş. Deși au existat amendamente aduse în timpul dezbaterii publice, proiectul a intrat pe ordinea de zi în forma iniţială.

În timpul şedinţei Consiliului Local, consilierii locali PNL au solicitat scoaterea din proiect a punctelor care fac referire la scuturatul covoarelor şi uscatul rufelor la vedere, dar amendamentele formulate de ei au fost respinse la vot de majoritatea PSD-ALDE.

Buzoienii îşi vor putea întinde rufele la vedere doar dacă au apartamente cu vedere în spatele blocurilor şi nu la stradă. O altă regulă pe care locuitorii orașului vor fi obligaţi să o respecte este cea privind bătutul covoarelor în faţa blocului, de altfel extrem de discutată în şedinţa de joi, care în final a rămas neschimbată. Astfel, cei care vor fi prinşi că-şi scutură covoarele lângă bloc riscă să fie amendaţi.

Prima dată se va face o notificare, iar dacă cetăţenii vor stărui în greşeală atunci se va veni şi cu amenzi pentru că trebuie să civilizăm acest oraş chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forţa, dacă nu avem încotro. Dar, nu putem admite să scuipi pe stradă, să mâncăm seminţe sau să aruncăm tot felul de gunoaie. Trebuie să mai ştie şi de frică, că dacă arunci un gunoi pe stradă poţi plăti şi o amendă”, a declarat primarul Constantin Toma.

Pentru cei care încalcă aceste reguli, municipalitatea a stabilit şi sancţiuni care pot consta în avertismente sau amenzi între 500 și 1.000 de lei. Cei care le vor aplica vor fi poliţiştii locali, dar şi jandarmii, potivit Digi24.

1 COMENTARIU

  1. Da… si ca sa constate cate o astfel de contraventie, la fiecare coltz de strada , va fi angajat cate un agent de Politie Locala ( cu un salar cu mult deasupra unor cadre din invatzamant ori din sistemul sanitar-veterinar ) .

LĂSAȚI UN MESAJ