Obiectivul lui Cioloș, înlocuirea spiritului critic de aşteptare cu un spirit critic de acţiune

107

Primul-ministru Dacian Cioloş a dezvăluit obectivul său pentru următorii ani. Prezent la un eveniment organizat de GMP Advertising, el a spus că, indiferent ce va face în România, va milita pentru înlocuirea „spiritului critic de aşteptare în societate cu un spirit critic de acţiune”.

 

Mult mai important pentru ceea ce sunt convins că se va întâmpla în România este de a trece de la o conştiinţă de receptori, aşa cum am spus, oameni care aşteaptă, care au pretenţii şi e deja un lucru bun faptul că în România oamenii au început să aibă pretenţii”, a spus Dacian Cioloş.

Spiritul acesta critic de aşteptare în societate, pe care l-am văzut trezindu-se în ultimii ani, cred că este obiectivul pe care trebuie să ni-l dăm împreună – şi acesta este obiectivul pe care eu mi-l dau pentru anii următori, indiferent ce o să fac în România – este de a înlocui spiritul acesta critic de aşteptare cu un spirit critic de acţiune, în care să punem sămânţa asta în conştiinţa individuală pentru o implicare într-o acţiune de grup”, a mai precizat primul-ministru, al cărui mandat se va încheia după instalarea unui nou Guvern.

El a ţinut să precizeze că acesta a fost obiectivul său şi când s-a gândit la campania <Cuminţenia Pământului>.

Eu mi-am dorit campania aceasta <Cuminţenia pământului> dincolo de obiectivul financiar, mi-am dorit-o ca să punem o sămânţă în conştiinţa colectivă, în conştiinţa publică faţă de valorile colectivităţii din care facem parte”, a mai spus Dacian Cioloș.

LĂSAȚI UN MESAJ