Obama ia exemplul lui Iohannis. Gest neașteptat la protestele anti-Trump

169
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a rupt tăcerea luni, prin vocea unui purtător de cuvânt, la zece zile după plecarea de la putere, pentru a-i încuraja pe americani să manifesteze în apărarea democraţiei, transmite AFP.Fără a-l menţiona vreun moment pe Donald Trump, purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte, Kevin Lewis, a indicat că Barack Obama salută „nivelul de mobilizare” din ţară, în timp ce mai multe manifestaţii contestă politica preşedintelui republican, în special ordinul său executiv privind închiderea frontierelor, timp de câteva luni, pentru refugiaţi şi cetăţenii din şapte ţări musulmane, scrie agerpres.ro.

„Faptul că cetăţenii îşi exercită dreptul lor constituţional de întrunire, de mobilizare şi de a se face ascultaţi de aleşii lor corespunde exact cu ceea ce noi vrem să vedem atunci când valorile americane sunt în joc”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„În ceea ce priveşte comparaţiile cu deciziile de politică externă ale preşedintelui Obama, aşa cum am auzit mai înainte, preşedintele (Obama) este în dezacord fundamental cu noţiunea de discriminare a persoanelor din cauza credinţei sau religiei lor”, a adăugat acest purtător de cuvânt.

Barack Obama a indicat la terminarea mandatului că se va implica în dezbaterea politică doar dacă anumite linii roşii ar fi trecute. Criteriile sale, enunţate la ultima conferinţă de presă, din 18 ianuarie, includeau în special: „discriminarea sistematică, barierele de vot, tentativele ce vizează aducerea la tăcere a vocilor discordante sau a presei, ori ideea de a expulza copiii care au crescut aici şi care sunt, din toate privinţele, copii americani”.

2 COMENTARII

  1. No ma… n-am stiut ca acest Iohannis, este un asa „Om Mare ” , sa fie luat de exemplu pana si de americani , la felul cum stie el sa fie un „Raca.dau ” si un „Gica Contra ” la tot ceea ce este democratic ?!
    Macar asa sa ne iau de exemplu strainii …
    Cu sigurantza domnul Trump, o sa le sufle-n „tzeava”… la toti care manifesta in America impotriva domniei sale si tot o sa se ” c.a.ce ” pe el de spaima… !
    N-are cine sa-l „azvarle ” si pe domnul Johannis , acolo unde-i este locul, ca deja nu ne mai reprezinta absolut deloc pe noi cei care l-am ales ! El, este exlusiv presedintele PNL,PMP si USR-ului si nicidecum al nostru al tuturor !
    Uitati, oltean de presedinte am avut, ardelean din Transilvania am avut, moldovean am avut… , acuma sas avem, toti au fost cu ” bube-n cap ” si nici unul n-a fost „al tuturor ” . Cred ca va trebui ca urmatorul, sa fie neaparat ungur ( ma rog… maghiar… ptr ca ungurii sunt cei din Ungaria nu de aici din Romania ) , urmatorul poate turc, chinez, poate sirian sau din Afganistan… ( dupa cum au navalit lacustarii peste noi europenii … ) !

  2. Domnul Trump, s-ar putea inspira in guvernare, de politica rom,anilor de la PNL,USR,PMP si a iubitului nostru presedinte Johannis … cand in cazul ca ” nu guverneaza cum vreau ei ” , imediat se ordona ” fabricii ” … dosare pentru toti si pune „GEST.APO”-ul pe ei … !

LĂSAȚI UN MESAJ