O nouă grupare apărută în PNL! Robert Sighiartău, printre adepţi

670
sursa foto: stiripesurse.ro

Aripa tânără din PNL  intră și ea  în luptele interne din partid, reactivate odată cu apropierea Congresului. Unii dintre ei marginalizați, alții cu funcții și mandate de parlamentari în noul legislativ,  ei s-au  constituit într-o  grupare care  intenționează să dea și un candidat la șefia partidului.  Au totuși  o piatră de moară în spate  care le poate  afecta principalul obiectiv- acela  de -a  avea  un cuvânt  greu de spus în ostilitățile și negocierile care  vor urma, dar mai ales în viitoarea conducere de partid – Alina Gorghiu, fostul lider de partid, s-a lipit de acest grup.

 

 

 

În ultimele  săptămâni, nu doar  vechii liberali sau  foștii pedeliști au avut întâlniri de taină prin diverse locuri sau sedii de partid.  Câțiva  parlamentari din  nou  generație, precum Ovidiu Raeţchi și Ionuț Stroe au  adunat în jurul  lor alți colegi pentru  a iniția o nouă platformă  în interiorul PNL. Intitulată „the new pnl„, noua aripă politică își propune să fie reprezentanta tinerilor  liberali în noua conducere,  ignorați până acum de  seniorii și veteranii partidului și vor  acțiuni pentru apropierea partidului de societatea civilă, de intelectuali, pe care PNL i-a îndepărtat, susțin surse  din PNL, conform stiripesurse.ro.

Din noua grupare  fac parte și  alți parlamentari liberali precum  Robert Sighiartău, Florin Cîţu,  Mara Mareș, Varga Glad  și Pavel Popescu, dar și liderul TNL, Costel Alexe și au sprijinul câtorva filiale  din teritoriu precum Dolj sau Bistrița.

Potrivit unor surse parlamentare liberale, în ultima vreme  s-au tot purtat  discuții dacă sau nu această grupare  să aibă un candidat la şefia partidului. Cu această postură  cochetează atât  Raețchi, cât și  Stroe.

Sunt  conștienți că nu o șansă directă la șefia PNL, dar  vor  să tragă mai degrabă  un semnal – că există,  că au idei și că trebuie ținut seama de ei în negocierile care vor urma pentru șefia partidului. Cel mai probabil vor  câteva poziții de reprezentare în viiitorul BPN, dar  prezența  din umbră a Alinei Gorghiu nu-i ajută„, ne-au  explicat surse  din actuala conducere a PNL situația  tinerilor liberali cu ambiții  de conducere.

Conform unor  surse  din  această grupare, toată ecuația de lucru s-ar schimba  dacă fostul premier Dacian Cioloș ar face pasul în PNL.

„Este un om de valoare, ce trebuie primit n cu brațele deschise„,  ne-au declarat sursele citate,  asigurându-ne  că, în acest caz,  ei ar susține candidatura lui Cioloș la șefia partidului.

2 COMENTARII

  1. PLN incearca , se zvarcoleste in agonie , nu mai este in gloria de alta data , sa cam terminat , nici nu prea exista in opozitie , in zilele noastre pnl este mult prea mic .

LĂSAȚI UN MESAJ