O femeie și-a ucis copilul nou născut dându-i foc în faţa casei

648

O femeie a fost arestată miercuri, 11 octombrie, în timp ce îşi aştepta copiii de la şcoal. Aceasta a fost condusă la închisoare, unde urmează a executa 15 ani de detenţie după ce a dat foc copilului nou născut chiar în fața casei.

Poliţiştii au pus în executare mandatul emis pe numele femeii de instanţa de judecată după ce Curtea de Apel a decis, definitiv, condamnarea Anei Maria Surliac la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Ana Maria Surliac (30 ani), din localitatea vasluiană Şerboteşti a fost ridicată miercuri, 11 octombrie, din apropierea Şcolii ”Mihail Sadoveanu”, unde îşi aştepta copii să iasă de la cursuri. De câteva luni, femeia locuia în municipiul Vaslui şi după ore îşi conducea copiii la Centrul de Zi, situat în apropierea şcolii.

Ana Maria Surliac trimisă în judecată fiind acuzată că în 2013 a ucis cu cruzime copilul pe care l-a născut singură, dându-i foc în faţa casei. În ciuda cruzimii de care a dat dovadă, femeia a fost la un pas să scape de închisoare. Iniţial, procurorii din Vaslui au trimis-o în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de pruncucidere, iar Judecătoria Vaslui a dispus condamnarea acesteia la un an de închisoare cu suspendare. Dosarul a ajuns, în calea de atac, la Curtea de Apel Iaşi, unde judecătorii au stabilit că magistraţii din Vaslui au gresit atunci când au încadrat fapta, astfel că au dispus rejudecarea dosarului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav.

După rejudecare, Tribunalul Vaslui a dispus condamnarea la 15 ani de închisoare a mamei criminale, sentinţa fiind menţinută de instanţa superioară de la Iaşi. Ancheta în acest caz, a fost declanşată de poliţişti după ce mai mulţi săteni au sunat la 112. Având în vedere că femeia se afla în conflict cu soţul ei, care o acuza că a rămas însărcinată cu un alt bărbat, vecinii au anunţat autorităţile când au sesizat că tânăra nu mai prezenta burtă, dar nu avea nici copil .

Anchetatorii au descoperit că femeia a născut acasă, fără asistenţă medicală, iar bebeluşul s-a născut în viaţă. Ea a recunoscut anchetatorilor că imediat după naştere l-a înfăşurat pe nou-născut într-un cearceaf, după care l-a abandonat într-una din camerele locuinţei. A doua zi, în zori, i-a dat foc lângă casă, ulterior aruncând cadavrul carbonizat în latrina din curtea casei.

Ana Maria Surliac a declarat anchetatorilor că a recurs la acest gest în speranţa că îl va readuce acasă pe soţul ei care a părăsit-o, tocmai, pentru că o suspecta că bebeluşul nu era al lui. De altfel, după declanşarea cercetărilor, soţul femeii a intentat divorţ.

Având în vedere că mama le-a fost încarcerată, iar tatăl se află plecat în străinătate, cei doi minori rămaşi singuri au fost preluaţi de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, potrivit adevarul.ro

1 COMENTARIU

  1. Pai ori l-a „fu.tut ” cu un ga.o.zer care a parasit-o… ori a luat-o „razna”… altfel cum poti face o astfel de crima ? Cum poti sa te razbuni pe un „copil”… ?
    Am auzit ca in tzarile nordice , plozii nu-s ai celor cara-i „ca.ca”… ci ai „statului ” respectiv si dupa ce l-au „ca.cat”… daca si-l vor, trebuie sa si-l recunoasca si sa si-l „intabule ” pe ei, altfel, este dat cui il doreste . Tot la fel, daca afla statul ca nu-l ingrijesti si-l lasi abandonat, minten anuleaza ‘intabularea” si ti-l ia de sub nas… si il da altei familii … No poi, tot asa ar trebui sa se faca si aici la noi si asa… toti ti.g.anii ar „ca.ca ” la plodaraie… si statul ar trebui sa-i ia si sa-i tzina pe toti… pe banii nostri publici… ca de „intabulat” fiti siguri ca nici dr.acu nici n-o sai „ceara” si nici n-o sa-i mai „intabule” …
    Glumesc… dar mai in gluma, mai in serios, ar trebui la maternitate sa intrebe mamele daca vor sa-i pastreze, sau efectiv vor sa-i „doneze”( acolo… pe loc ) oricui ii doresc ( din tzara ori strainatate ) … egal… sau daca nu, sa-i ia statul si sa si-i ” intabule ” direct pe „el” … ( cum facea Ceausescu de xemplu cu copiii pe care-i folosea in „trupele speciale”… deoarece aia nu aveau pe nimeni si „taticul ” lor era doar Ceausescu ) .

LĂSAȚI UN MESAJ