Politia Rutiera isi vede visul cu ochii: masinile parcate neregulamentari vor fi ridicate

183

Directorul Direcției Rutiere din Poliția Română, comisarul șef Florentin Brăcea, a anunțat miercuri noi reglementări pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Astfel, mașinile parcate neregulamentar pe carosabil vor fi ridicate de către un serviciu public al Primăriei, la solicitatea Poliției Rutiere, după ce aceasta l-a sancționat pe șoferul care a parcat neregulamentar, a declarat, marți, directorul Direcției Rutiere din Poliția Română, comisarul șef Florentin Brăcea, citat de profit.ro.

 

Noua reglementare face parte din modificările aduse Regulamentului de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006.

Noi am reglementat tehnic procedura care nu era acoperită de Hotărârea de Guvern. Ce face fiecare primărie în parte vom vedea. Noi o să avem discuții cu fiecare în parte la nivel local, prin serviciile rutiere și dânșii vor emite actele necesare”, a explicat Florentin Brăcea. El a mai spus că trebuie așteptat ca noile modificări să intre în vigoare, după care vor fi „consultări și discuții” pentru a se ajunge la un consens. „Avem cadrul general, dar nu cadrul pe fiecare primărie în parte”, a spus șeful Direcției Rutiere cu privire la modalitatea de ridicare a mașinilor.

Mașinile vor fi ridicate de pe partea carosabilă (…). Se vor ridica mașinile când fiecare autoritate locală va avea un serviciu de ridicări”, a subliniat Bracea. Măsura ridicării mașinilor ar trebui să fie una suplimentară, a mai precizat el. ”În primul rând, avem oprire și staționare neregulamentară. Nu trebuie să aplicăm direct măsura ridicării. Aplicarea legii se va face gradual. Întâi se aplică sancțiuni în zona respectivă. Dacă există o problemă care nu se poate rezolva, atunci se ridică mașina”, a spus Florentin Bracea.

Măsura ridicării se dispune în scris, în trei exemplare: primul exemplar rămâne la emitent, al doilea – la administratorul public/local, iar al treilea – la persoana care solicită înapoierea vehiculului.

În hotărâre se precizează că depozitarea vehiculelor se face numai în spații special amenajate, mașinile fiind transportate în condiții de siguranță.

Loading...

3 COMENTARII

 1. Este foarte bine sa se ia aceasta masura complementorie, atate vreme cat exista spatii de parcare pentru autovehiculele oamenilor , mai ales in zonele institutiilor publice si spatiilor comerciale, cu fluienta mare de public . „Mistretii ” si „nesimtitii” sa fie pusi la punct !
  Problema este insa :
  1/. Aceste servicii, sa fie facute de primarie, iar banii obtinuti sa intre in fondul public al localitatii respective si nu in buzunarele unor societati private, care capuseaza acest serviciu . La Bistrita, un „smecher” lua 88% din incasari si dadea primariei 12% ( in bataie de joc )… si noi toti prostii , ii faceam jocul acestuia… ;
  2/. Decizia imobilizarii , blocarii si/sau ridicarii masinilor gasite in culpa, sa fie hotarate, asa cum scrie in legea circulatiei, prin procesul-verbal de contraventie, intocmit si aplicat de catre Politia Rutiera , nicidecum de alte organisme cu contributie „privata”…
  3/. In nici un caz, blocarea masinilor sa nu se poata face in lipsa unui astfel de act inctomit official de catre Politia Nationala ( sau Locala ) prin Serviciile de Politie Rutiera , nu de catre ” cioclii… sau hingherii de masini ” cum era pana in acest moment !

 2. Nu știu dacă e necesar sau nu. Observ însă următoarele:
  1.Un lucru neprevăzut de lege se legalizează de un neica nimeni cu epoleți
  2.Se aduce atingere proprietații private fără baza legală . După bunu înțeles a unui agent cu sau fără pregătire.

 3. Mai … „Jose” , cumva trebuie luate niste masuri impotriva „mistretilor ” si celor „obraznici” care sfideaza cu comportarile lor ! Ce te deranjeaza ? Daca circuli cu masina in spatiul public, n-ai decat sa parchezi regulamentar si sa respecti regulile de circulatie si-ti plac si ba !
  Problema este ca aceste masuri sa fie luate de catre Politia Rutiera si executarea masurii de blocare, ridicare, transport , depozitare si gestionare al masinilor ridicate, sa se faca de Primarie, cu un serviciu special creat ptr acest lucru si banii incasati, sa fie „bani publici ” si nu privati ai unui anume „smecher” care capuseaza acest serviciu .
  Este adevarat ca nu sunt nici locuri de parcare suficiente, dar nici sa blocam arterele de circulatie nu se poate…

LĂSAȚI UN MESAJ