Neatenţia la volan dăunează sănătăţii altora

58

Două accidente având aceeaşi cauză, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, s-au produs miercuri pe raza judeţului. Acestea s-au soldat, din fericire, cu răniri uşoare ale pasagerilor, dar cu dosare penale pentru conducătorii auto.

 

La data de 9 mai, pe raza comunei Şieu-Odorhei, un bărbat de 53 de ani, din localitate, dorind să intre într-o curte, a virat spre dreapta fără să se asigure, fiind acroşat de un autoturism condus de un bistriţean de 52 de ani care circula în acelaşi sens.

Potrivit IPJ BN, din accident a rezultat rănirea uşoara a două pasagere de 50 şi respectiv 39 de ani , ambele din comună.

Poliţistii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

 

 

Un alt accident datorat neatenţiei la intrarea în depăşire s-a produs miercuri în comuna Dumitra, pe D.N 17 C.

Un tânăr de 20 de ani din localitate, aflat la volanul unui autoturism, a încercat să depaşească o autoutilitară condusă de un bărbat de 38 de ani din Uriu. Cânsd a ajuns însă în dreptul autoutilitarei, şoferul acesteia a încercat şi el o manevră similară, determinând tânărul de la volanul autoturismului să vireze stânga, acroşând astfel un bărbat de 68 de ani care circula regulamentar.

Din accident a rezultat rănirea usoara a pietonului. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest dar rezultatul a fost zero alcool în sânge.S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporala din culpă.

 

Marius Vasilică

LĂSAȚI UN MESAJ