Nea Mitică de la Ligă, urmărit penal de DNA

155

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 05 mai 2017, față de inculpatul Dumitru Dragomir, la data faptelor președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită și complicitate la spălare de bani.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la suspectul Bendei Ioan, administrator al unei companii de televiziune prin cablu, în scopul atât de a îndeplini cât și de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu precum și de a îndeplini acte contrare acestora.

Banii respectivi, au fost pretinși și primiți de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, încheiat la data de 08.04.2008 între L.P.F. și consorțiul constituit din două societăți comerciale, printre care și societatea administrată de suspectul Bendei Ioan.

Această sumă de bani a fost disimulată ulterior, sub forma unor plăți făcute în cadrul unui contract de asociere în participațiune încheiat între o firmă controlată de inculpatul Dumitru Dragomir și compania de televiziune prin cablu.

Totodată, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Bendei Ioan, la data faptelor administrator al unei companii se televiziune prin cablu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită și spălare de bani.

Un alt urmărit penal este și Oprea Alexandru, la data faptei, directorul general și președintele consiliului de administrație al  aceleiași companii se televiziune prin cablu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită.

Dinei Mihai este și el urmărit penal. La data faptelor, acesta era coordonatorul activității juridice a aceleiași companii se televiziune prin cablu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: complicitate la dare de mită și complicitate la spălare de bani.

Bădiţă Florin Bogdan, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: complicitate la luare de mită, spălare de bani.

Bogdan Dumitru Dragomir, la data faptelor,  asociat unic al aceleiași societăți comerciale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:complicitate la luare de mită, complicitate la spălare de bani, potrivit EVZ.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ