Modificările legislative criticate de Iohannis, lăudate de Comisia de la Veneţia

80

Din luna martie, Comisia Specială pentru legile din domeniul justiţiei, condusă de deputatul PSD Florin Iordache a adoptat un raport favorabil pentru modificări la legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Cea mai dezbătută şi importantă modificare din această lege se referă la eliminarea Preşedintelui României din procedura de numire a preşedintelui şi a vicepreşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Această modificare a fost extrem de criticată atât de preşedinte şi opoziţie, cât şi de procurorii şi Asociaţia Forumul Judecătorilor. Acum, Florin Iordache dovedeşte că  ce a fost criticat, a primit laude din partea Comisie de la Veneţia. Despre codul penal şi modificările aduse, avocatul Ciprian Păun declară că orice strategie de politică penală aparţine Parlamentului României.


Citeşte mai multe detalii despre acest subiect în ediţia tipărită a Gazetei de Bistriţa.

1 COMENTARIU

  1. Acest Johannis, nu este presedintele Romaniei ci liderul celor de dreapta ( ajuns la butoane si cu votul celor de stanga ) , care vrea cu orice pretz sa-si faca ” Guvernul Meu ” … si ” uzeaza de toate parghiile si termenele posibile ” ( asa cum personal a declarat in fata mass-mediei ) sa le puna „frana si betze-n roate” celor de la guvernare … ca sa nu-si poata pune in aplicare Programul de guvernare pentru care au fost alesi oficial si legal de marea majoritate a populatiei sau cel putin sa-i ” franeze ” pana la disperare !
    Mai nou, opozitia s-a gandit la alta manevra disperata si a „chemat diaspora ” la un miting de sustinere la Bucuresti , sperand ca toti ROMANII sa fie de patea lor .
    Sper ca acest „miting ” sa se desfasoare pasnic si sa se duca „inapoi ” care de unde a venit, cu coada intre picioare precum cainii aia jegosi care latra aiurea si dupa ce-s „batuti cu pietre ” nu siu pe unde sa se ascunda … si sa inteleaga ca aici in Romania, noi cei ramasi acasa trebuie sa ne hotaram soarta si nu cei „imbuibati ” prin strainatati , unde au locuri de munca, salarii babane si conditii de viatza si de trai ca-n ” Rai ” ( daca exista ) … si nu stau aici impreuna cu noi sa plateasca impozite, taxe, dari la stat, amenzi si cate altele… fara locuri de munca si vai mama noastra !
    Sa inteleaga aceasta ” diaspora ” … ca nu le-am dat nici un „mandat de reprezentare ” si ca daca noi marea majoritate am ales calea de „stanga ” si nu de dreapta, asta este vointza noastra majoritara aici in aceasta tzara si degeaba mai „fac spume la gura ” de parca au baut detergent, ca nu ne vom schimba dupa cum vor ei si le-as aminti faptuil ca ” nu mor caii cand vor cainii ” !
    In Bucuresti, au mai „patit-o ” cei care sistematic „urla-n drum ” aiurea… cand de 2 ori au luat cate o „mardeala buna de la mineri ” … si … ptiu… puschea pe limba sa nu se repete… ca am ajunghe chiar de hula si rasul Europei … si Americii ! DE FAPT, STRAINII POATE CHIAR ASTA URMARESC SA SE INTAMPLE !

LĂSAȚI UN MESAJ