Modificari stabilite in Parlament pentru EXAMENUL AUTO

86

O nouă lege aprobată de Parlament a dus la modificarea examenului auto. Din data de 30.06.2017 vor intra în vigoare noile reguli de desfășurarea a examenului. Iată ce modificări s-au făcut și ce trebuie să știți!

Potrivit Spynews.ro, deputata Ionela Dobrică a votat noua lege care modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002.

„Astăzi a fost adoptată legea care modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care examenul de obținere a permisului de conducere va fi supravegheat video pentru proba teoretică și audio/video pentru cea practică.

Sunt convinsă că în acest mod examenele se vor desfășura în condiții mai bune, șoferii și examinatorii vor deveni mai responsabili, iar noii conducători auto care ajung în trafic vor fi mai bine pregătiți”, a spus Ionela Dobrică.

Din 30.06.2017 vor intra în vigoare noile dispoziții legale privind examenul pentru obținerea permisului de conducere. Astfel, pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrază video, iar în cazul probei practice atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare.

Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susținerea probei practice. Prin excepție nu se înregistrează audio sau video proba practică susținută pentru categoriile AM, A1, A2 și A.

1 COMENTARIU

  1. Io zic sa se faca un „program ” pe calculator, prin care sa se autoexamineze singuri toti candidatii pentru permisul de conducere auto , ca atata suspiciune s-a mai facut si mai exista in jurul examinatorilor, incat azi-maine se va ajunge ca si la unitatile scolare, prin care aceste inregistrari video si audio, sa fie trimise altor judete, altor „examinatori ” de la alte prefecturi, sa se pronunte „Ei” daca sa le dea permis celor examinati sau ba …
    Orice s-ar face, subiectivism tot va exista si cei „ni.mu.rugi ” tot se vor plange si se vor considera ” nedreptatiti ” , ca au „picat la examene pe nedrept ” si vor considera ca examinatorii au facut „presiuni ” asupra lor pentru ” spaga „… ca doar astia sunt toti reclamagiii , nu sunt cei care stiu sa conduca si care intrunesc cat de cat aptitudinile de ” sofer ” … pe care examinatorii n-au ce obiecta , ca si-n invatzamant la orice examen .

LĂSAȚI UN MESAJ