Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader:Ştiu bine conţinutul şi raţiunile deciziei Curţii Constituţionale referitoare la abuzul în serviciu

70

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că a trimis la CSM, PÎCCJ, DNA şi DIICOT proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale pentru punerea de acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

„Este vorba de legea de modificare a Codului penal şi de procedură penală pentru punerea de acord cu deciziile Curţii Constituţionale, dar şi transpunerea unei directive din 2014 privind confiscarea extinsă. În cazul directivei era depăşit termenul de transpunere, ne-a notificat Comisia şi ne-a băgat în procedură prealabilă de infringement”, a precizat Tudorel Toader.

 El a adăugat că le-a dat termen pentru formularea unor eventuale propuneri reprezentanţilor acestor instituţii până pe 13 aprilie.

Totodată, ministrul Justiţiei a anunţat că după ce va primi punctele de vedere, va publica proiectul de lege pe pagina de internet a ministerului, îl va pune în dezbatere publică pentru 30 de zile şi va organiza două întâlniri „cu cine vrea să vină”.

În ceea ce priveşte legile justiţiei, Tudorel Toader a arătat că încă aşteaptă punctul de vedere al CSM.

Miercuri, Tudorel Toader anunţa că proiectul de lege pentru punerea în acord a prevederilor Codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale va fi trimis în dezbatere publică şi în procedură parlamentară, reiterând că nu va propune un prag pentru abuzul în serviciu.

„Ştiu bine conţinutul şi raţiunile deciziei Curţii Constituţionale referitoare la abuzul în serviciu, pentru că eram încă judecător. Ştiu bine considerentele deciziei, pentru că am participat la redactarea, corectarea şi până la urmă publicarea lor. Obiectivul pe care mi l-am luat în numele Guvernului (…) este de a transpune în Codul penal, în Codul de procedură penală deciziile CCR. (…) Eu voi da drumul la proiectul de lege fără prag, pentru că, în dispozitivul deciziei Curţii, nu se vorbeşte de prag. (…) Proiectul de lege (…) îl voi trimite în dezbatere publică şi în procedură parlamentară, nu va fi ordonanţă. Va trece pe la comisiile juridice. (…) Când va ajunge acolo unde se va întâlni cu domnul ministru Iordache dumnealui (…) poate să intervină, în limita competenţelor constituţionale, asupra textului de lege, pentru că noi suntem iniţiatori, iar dânşii sunt decidenţi”, explica Toader într-o conferinţă de presă.

1 COMENTARIU

  1. Domnul ministru, rational, stiind bine ca ” ulii nu-si scot ochii unii altora ” si ca cel mult doar se harjonesc si se joaca-n zbor… ” a ridicat mingea la fileul ” Parlamentului … si acesta n-are decat ” sa dea gol ” … daca doreste si daca asa este optiunea politica cea mai favorabila. Impacata si… ” vaca si pastorul „… !

LĂSAȚI UN MESAJ